AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

HMB bygger nya bostäder i attraktiva Eskilstuna

Dela

HMB Construction bygger 65 nya hyresrätter i Munktellstaden och 59 bostadsrättslägenheter i Odlareskogen, ett viktigt tillskott av bostäder i en av Sveriges mest snabbväxande kommuner.

Kvarteret Nyvaket i Munktellstaden. Illustration: White
Kvarteret Nyvaket i Munktellstaden. Illustration: White

Munktellstaden ligger centralt vid Eskilstunaån och präglas av vackra industrihistoriska miljöer. Här finns idag arenor för sport, scenkonst, upplevelser och kunskap, en miljö som nu kompletteras med totalt 400 nya bostäder.

HMB ska bygga 65 bostäder i ett flerfamiljshus med underliggande garage i kvarteret Nyvaket, alldeles intill Eskilstunas arena, och med planerad inflyttning hösten 2021. Uppdragsgivare är Eskilstuna Kommunfastigheter.

– Vi samarbetar med Kommunfastigheter sedan tjugo år tillbaka, då HMB startade sitt kontor i Eskilstuna, och har tillsammans utvecklat fina bostäder, skolor och äldreboenden, säger Karlsson, vd i HMB Construction.

– Vi är glada och stolta över att fortsätta utveckla Eskilstuna och Munktellstaden med fler bostäder och ser fram emot ett bra samarbete med HMB, säger Fredrik Elf, vd i Eskilstuna Kommunfastigheter.

HMB har också fått förtroendet att bygga bostadsrätter i natursköna Odlareskogen i Eskilstuna, här på uppdrag av HSB Sörmland. Brf Odlaren 1 omfattar totalt 59 lägenheter.

– Vi upplever ett ökande intresse för HMB från projektutvecklare och byggherrar i Eskilstunaområdet och ser fram emot fler samarbeten, säger Andreas Rydbo, vd för AF Gruppen Sverige, som är huvudägare i HMB Construction.

HMB Construction bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland och Gästrikland och har just nu 1 500 lägenheter i produktion. Bolagets omsättning 2018 var 1,3 miljarder SEK.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kvarteret Nyvaket i Munktellstaden. Illustration: White
Kvarteret Nyvaket i Munktellstaden. Illustration: White
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen är en av Norges ledande bygg- och industrikoncerner med 4 500 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 18,8 miljarder NKR (2018) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB Construction, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Uppsala, Västerås och Stockholm. 2018 omsatte HMB 1,3 miljarder SEK och hade 264 årsanställda.


afgruppen.se
hmbcon.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum