AF Gruppen SverigeAF Gruppen Sverige

HMB vinner kontrakt på nytt äldreboende i Västerås

Dela

HMB Construction, en del av AF Gruppen, har tilldelats uppdraget att nyproducera 80 lägenheter i Ängsgärdets äldreboende i centrala Västerås.

Ängsgärdets äldreboende i Västerås. Illustration: Axeloth Arkitekter.
Ängsgärdets äldreboende i Västerås. Illustration: Axeloth Arkitekter.

Beställare är SBB, Samhällbyggnadsbolaget i Norden, och upphandlingen är utförd av Västerås Stad. Kontraktssumman är 162 MSEK, exklusive moms. Uppdraget genomförs som en totalentreprenad.

Byggnadens stomme uppförs i en separat entreprenad av en annan entreprenör och HMB ska därefter färdigställa projektet med fasad, tak, installationer och invändiga arbeten.

Ängsgärdets äldreboende består av 80 lägenheter, gemensamma lokaler, personalutrymmen, café, tillagningskök och biutrymmen. Äldreboendet blir en del av en ny, central stadsdel med bostäder och centrumfunktioner.

- Vi ser fram emot att förverkliga Västerås Stads ambitioner att skapa fler bostäder för äldre och möta det ökande behovet både idag och i framtiden, säger Krister Karlsson, vd i HMB Construction.

Projekteringen påbörjas inom kort. Byggstart sker sommaren 2022, med planerat färdigställande hösten 2023.

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag med kontor i Falun, Gävle, Eskilstuna, Örebro, Västerås, Uppsala och Stockholm. HMB omsätter 1,4 miljarder SEK (2020) och har 330 anställda.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ängsgärdets äldreboende i Västerås. Illustration: Axeloth Arkitekter.
Ängsgärdets äldreboende i Västerås. Illustration: Axeloth Arkitekter.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

https://afgruppen.se/

AF Gruppen är en ledande bygg- och industrikoncern med 5 700 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 27 miljarder NOK (2020) och är noterad på Oslo Børs.

AF Gruppen Sverige består av HMB Construction, Kanonaden EntreprenadAF Bygg Syd, AF Härnösand ByggreturerAF Prefab Mälardalen och AF Projektutveckling.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum