E.ON Sverige AB

Hög beredskap inför höstens första storm

Dela

E.ON sätter in extra resurser med anledning av stormen som väntas in över södra Sverige natten till söndag. SMHI har utfärdat klass 2-varningar i Skåne och Halland, med uppskattade vindstyrkor på upp emot 25 m/sek. Även Blekinge, Kalmar och Öland kommer drabbas av väldigt hårda vindar.

E.ON:s beredskapsstyrka består av cirka 100 personer och 30-talet maskiner, beredda att rycka ut för att ta hand om eventuella strömavbrott efter stormen.

- Vi för en nära dialog med SMHI och anpassar vår beredskap efter deras prognoser. Vår organisation som står redo från lördag eftermiddag kommer att dirigeras dit de behövs bäst. Om situationen kräver det, har vi dessutom bra möjligheter att snabbt växla upp ytterligare i antal resurser, säger Peter Hjalmar, driftchef på E.ON Elnät Sverige.

Bättre rustade för stormar
Från år 2006 till idag har E.ON investerat drygt 20 miljarder kronor i att vädersäkra sitt elnät i Sverige, vilket innebär att luftburen och många gånger oisolerad ledning har ersatts med i huvudsak nedgrävd kabel. En investering som i antal kilometer räknat tar oss hela vägen från Stockholm till Sydney tur och retur.  

 

På E.ONs avbrottskarta går det att få information om pågående strömavbrott:

Avbrottskarta

För mer information kontakta E.ONs pressjour, telefon 040 – 25 55 40

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Malmös största solcellsanläggning invigs på TePe15.1.2018 09:03Pressmeddelande

På onsdag den 17 januari invigs den solcellsanläggning som TePe Munhygienprodukter AB, i samarbete med E.ON, installerat på taket till en av sina fabriksbyggnader i Fosieby Industriområde. Solcellsanläggningen är den största i Malmö och gör det möjligt att använda den energi som produceras på plats direkt i tillverkningen. Anläggningen invigs av Joel Eklund, vd på TePe, Peter Jonsson, chef för Hållbar Stadsutveckling på E.ON, och Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum