Bookmark Förlag

Högaktuell bok på Internationella funktionshinderdagen den 3 december

Dela

Annika Taesler har varit tongivande i höstens debatt om rätten till personlig assistans. Hennes självbiografi handlar om vad det innebär att vara människa, och är en berättelse som väger tungt i debatten.

För fjorton år sedan ramlade elitryttaren Annika Taesler av sin häst och blev helkroppsförlamad. I Ända in i märgen beskriver hon vägen från att acceptera ödet till att få den nya vardagen att gå ihop.

Genom boken ges läsarna en chans att följa med på en känslomässig resa: från att drabbas av det som många betraktar som sin värsta mardröm till att finna lycka igen.

”Många känner igen sig i mig när de läser min bok”, säger Annika Taesler. ”Mitt liv är ett liv som alla andras, det har kanske bara varit lite mer dramatiskt ­– men det betyder väl inte att mina behov ska tas mindre hänsyn till?”

Internationella funktionshinderdagen handlar om att uppmärksamma rätten till lika behandling. Genom Annika Taeslers bok får många möjligheten att ta del av ett perspektiv som de annars inte har möjlighet att ta i beaktande.

Annika Taesler är 38 år och bor i Huddinge. Hon är verksam som journalist, föreläsare och dressyrlärare. Ända in i märgen, som är hennes debutbok, finns nu i butik som pocket.

Bookmark Förlag vänder sig till kräsna bokläsare. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Målargatan 7
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Louise Boije af Gennäs gör storslagen comeback med thrillerdebut16.1.2018 12:52Pressmeddelande

Blodlokan är den första delen i den nervkittlande Motståndstrilogin, där den svindlande konspirationen för tankarna till Millennium och blandas med den psykologiska ovissheten från Kvinnan på tåget. Genom att hämta inspiration från svenska politiska skandaler skapar Boije af Gennäs en dramatisk historia som får läsaren att ifrågasätta både sin egen och huvudkaraktären Saras verklighet. ”Det är omöjligt att inte dras med i berättelsen”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Man kan inte sluta läsa förrän allt har fått sin förklaring.” Redan i september i år släpps den andra delen, Skendöda, medan den avslutande delen,Verkanseld, utkommer i januari 2019. Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare åtta romaner, däribland den mycket uppmärksammade Stjärnor utan svindel (1996). Utöver sitt hyllade författarskap är hon också verksam som dramatiker. Hon var med och skapade tv-serien Rederiet och hennes pjä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum