Hogia AB

Hogia får utmärkelsen Karriärföretag för fjärde gången

Dela

Hogia är ”Karriärföretag 2023” och därmed kvar i toppen bland Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Juryn uppmärksammar att Hogia ”lockar till sig Sveriges talanger”, samt lyfter fram bland annat fokus på hälsa och utvecklingsmöjligheter som områden där Hogia står starka.

Hogias huvudkontor har varit i Stenungsund sedan starten 1980. Här jobbar 550 av våra 650 medarbetare.
Hogias huvudkontor har varit i Stenungsund sedan starten 1980. Här jobbar 550 av våra 650 medarbetare.

Att utvecklingsmöjligheter är efterfrågat bland svenska arbetstagare bekräftas i rapporten Randstad Employer Brand Research 2022, världens största oberoende employer branding-undersökning. Där framkom det att 61% anser att det är (mycket) viktigt att erbjudas möjligheten till omskolning/kompetensutveckling av sin arbetsgivare.

Hogia är ett IT-företag som på drygt 40 år har vuxit till en koncern med 30 bolag och 650 anställda. Produktutbudet täcker alltifrån ekonomi- och lönesystem till transportlösningar inom exempelvis logistik och kollektivtrafik, vilket innebär att man har ett brett perspektiv och är med och skapar ett smartare samhälle. Hogias fokus på utbildning och att dela kunskap har också resulterat i en ny satsning, på att skapa ett Hakenäs Valley - ett campus med fokus på entreprenörskap, utbildning och hälsa.

Organisationsstrukturen med de många bolagen och småskaligheten är central för Hogias verksamhet och bidrar till att ansvar fördelas över många medarbetare. Det, i kombination med Hogia-gruppens bredd, skapar spännande möjligheter för medarbetarna att utvecklas och göra karriär, vilket det finns ett stort antal exempel på.

Ett av dem är Hogias nytillträdde VD, Niklas Rönn:
- Möjligheterna till utveckling och att få ta ansvar finns här. Jag har genom åren haft roller som konsult, säljare, produktägare, bolagschef och affärsområdeschef. Själv var jag väldigt oerfaren när jag fick chansen att starta ett helt nytt bolag inom Hogia. Att man ger sin personal sådana möjligheter känns väldigt unikt. Vi ser att det är en del av vår framgång och vi är stolta och tacksamma över alla de fantastiska medarbetare som väljer att utvecklas hos och med oss, säger Niklas Rönn.

Hogias HR-chef, Ulrica Björn:
- Vi är helt och hållet beroende av kompetensen hos våra medarbetare och arbetar kontinuerligt och hängivet för att fortsätta att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det känns bra att se att de stora satsningar vi gjort och gör inom just kompetensutveckling och hälsa både uppskattas och uppmärksammas, säger Ulrica Björn.

Karriärföretagens jury motiverar utnämningen enligt följande:
”Hogia är en etablerad arbetsgivare som imponerar med attraktiva förmåner, sociala aktiviteter och fokus på hälsa. Hogia är en arbetsgivare som lockar till sig Sveriges talanger. Med stora utvecklingsmöjligheter för medarbetarna i koncernen och en stark kultur och kommunikation är det inte konstigt att de för fjärde året i rad blir utsedda till ett karriärföretag!”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hogias huvudkontor har varit i Stenungsund sedan starten 1980. Här jobbar 550 av våra 650 medarbetare.
Hogias huvudkontor har varit i Stenungsund sedan starten 1980. Här jobbar 550 av våra 650 medarbetare.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Välkommen att läsa mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Hogia levererar trafikinformation till Stockholms stadsbussar22.9.2022 10:01:16 CEST | Pressmeddelande

Hogia ska leverera ett informationssystem till Keolis, en av de största bussoperatörerna i Stockholms stad. Systemet kommer att förse trafikledning, planerare och resenärer med trafikinformation i realtid. Avtalet innefattar 350 bussar som i sin tur transporterar en halv miljon resenärer per dag. Systemet ska hjälpa bussförare att undvika störningar och resenärerna kommer att få möjlighet att planera sina resor på ett bättre sätt.

Hur kan kommunikation mellan elever och lärare förenklas?25.3.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Två Chalmersstudenter har utvecklat en ny lärplattform för studier i matematik, teknik och fysik på högskolenivå. Lärare och studenter får en gemensam utbildningsmiljö och tillgång till samma information. Studenter får därmed lika förutsättningar i sitt lärande, oavsett geografisk placering och individuell kunskapsnivå. De belönas nu med Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap, av Forum för tekniska fysiker på Chalmers.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum