Hogia AB

Hogia Ferry Systems tecknar avtal med Corsica Linea

Dela

Efter att ha gått segrande ur en utvärderingsprocess under första halvåret 2021, tecknade Hogia Ferry Systems ett långsiktigt avtal med det fransk-korsikanska färjerederiet Corsica Linea för leverans av boknings- och incheckningssystemet BOOKIT.

Corsica Linea, ett av Frankrikes största färjerederier, grundades 2016. De trafikerar dagligen hamnarna i Ajaccio, Bastia, Porto-Vecchio och L'lle-Rousse på ön Korsika från Marseille och varje vecka trafikerar de också hamnarna Alger och Tunis från Marseille. Idag består Corsica Lineas flotta av åtta stora färjor och ytterligare en nybyggd färja som ska levereras 2022.

"Vi är mycket glada över att ha säkrat detta kontrakt! Vi har lyckats stärka vår position i Medelhavsregionen under de senaste åren och vi är mycket stolta över att Corsica Linea har anslutit sig till vår BOOKIT-familj. Projektet har redan påbörjats och nu lägger vi grunderna för ett nära och långsiktigt samarbete. Jag är övertygad om att BOOKIT kommer att uppfylla Corsica Lineas affärsbehov", säger Niclas Blomström, bolagschef på Hogia Ferry Systems.

"Vi ville modernisera vårt boknings- och incheckningssystem och se till att vi har en framtidssäker standardsystemplattform. Eftersom Hogia Ferry Systems standardprodukt BOOKIT redan idag används av andra färjerederier runt Medelhavet kände vi till dem och deras kapacitet från tidigare. Efter att ha granskat Hogias svar i vår utvärderingsprocess, sett systemet i drift hos andra färjeoperatörer och genom våra diskussioner med deras team, kände vi oss säkra på att Hogia kommer att vara rätt långsiktig partner för Corsica Linea", kommenterade Régis Verlaine, CIO på Corsica Linea.

Corsica Linea är det fjärde färjerederiet i Medelhavsregionen som använder BOOKIT från Hogia Ferry Systems.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Hogia levererar trafikinformation till Stockholms stadsbussar22.9.2022 10:01:16 CEST | Pressmeddelande

Hogia ska leverera ett informationssystem till Keolis, en av de största bussoperatörerna i Stockholms stad. Systemet kommer att förse trafikledning, planerare och resenärer med trafikinformation i realtid. Avtalet innefattar 350 bussar som i sin tur transporterar en halv miljon resenärer per dag. Systemet ska hjälpa bussförare att undvika störningar och resenärerna kommer att få möjlighet att planera sina resor på ett bättre sätt.

Hur kan kommunikation mellan elever och lärare förenklas?25.3.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Två Chalmersstudenter har utvecklat en ny lärplattform för studier i matematik, teknik och fysik på högskolenivå. Lärare och studenter får en gemensam utbildningsmiljö och tillgång till samma information. Studenter får därmed lika förutsättningar i sitt lärande, oavsett geografisk placering och individuell kunskapsnivå. De belönas nu med Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap, av Forum för tekniska fysiker på Chalmers.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum