Hogia AB

Hogia lanserar ny produkt för bygg- och anläggningsbranschen

Dela

Moveit Bygg & Anläggning är en ny produkt från Hogia som ska minska behovet av pappersunderlag på byggarbetsplatser och digitalisera hanteringen av arbetsorder mellan transportör, förare och entreprenör. Registreringen av artiklar sker enligt BEAst, byggbranschens elektroniska affärsstandard, för att ytterligare förenkla processen och minska risken för fel.

Foto: Bildkoll
Foto: Bildkoll

– Med Moveit hjälper vi företag som utför anläggningstransporter och maskintjänster framåt i digitaliseringsprocessen. Genom att förenkla återrapportering hos förare och maskinister blir kommunikationen tydlig. Det blir mindre administration och bättre uppföljning, säger Henrik Mossberg, produktspecialist på Hogia Logistics Systems.

Moveit består av en webbapplikation, som administreras av transportören, och en mobilapplikation som används av förare och maskinister. Transportören skickar ut ordern till föraren som accepterar den direkt i appen. Föraren har även möjlighet att själv skapa ordern i appen. Efter utfört arbete kan föraren komplettera ordern med information om till exempel mängden material som har hämtats och rapporterar tillbaka det till transportören. Ordern prissätts automatiskt efter avtalade priser.

–Att följa BEAst:s processer och standardiserade meddelanden är viktigt för oss i utvecklingen av Moveit. Standard är ett måste om handeln av material och tjänster inom hela byggbranschen ska kunna digitaliseras fullt ut, säger Henrik Mossberg.

Moveit är en del av Hogia Star, plattformen för Hogias molnbaserade produkter. I plattformen finns stöd för bland annat ekonomisystem, tid- och lönesystem, integrationer och digitala signaturer.

–Genom att knyta ihop flera smarta lösningar kan hela flödet digitaliseras, från arbetsorder till faktura, avslutar Henrik Mossberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildkoll
Foto: Bildkoll
Ladda ned bild

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Hogia levererar stöd för hantering av godsflöden till Södertälje Hamn14.1.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

Nu kommer det att bli enklare för hamnar och terminaler att hantera stora volymer av gods. Hogia lanserar en mobil applikation som digitaliserar manuella arbetsmoment och ger ökad operationell kontroll. Först igång med applikationen är Södertälje Hamn, som ska använda den för lossning och lastning av importbilar. En tredjedel av Sveriges nybilsimport, ungefär 120 000 bilar, levereras årligen till hamnen. Stora delar av hanteringen kan nu automatiseras.

Jönköpings kommun kontrakterar Hogia som leverantör för Visingsötrafiken16.9.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

I januari gick Jönköpings kommun ut med en direktupphandling för att ersätta sitt befintliga boknings- och biljettsystem för färjetrafiken mellan Gränna och Visingsö - Visingsötrafiken. Färjetrafiken bedrivs i kommunens regi på uppdrag av Trafikverket. Ett antal leverantörer svarade på upphandlingen och Hogia Ferry Systems, med standardprodukten BOOKIT, vann och tilldelades kontraktet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum