Hogia AB

Hogia levererar stöd för hantering av godsflöden till Södertälje Hamn

Dela

Nu kommer det att bli enklare för hamnar och terminaler att hantera stora volymer av gods. Hogia lanserar en mobil applikation som digitaliserar manuella arbetsmoment och ger ökad operationell kontroll. Först igång med applikationen är Södertälje Hamn, som ska använda den för lossning och lastning av importbilar. En tredjedel av Sveriges nybilsimport, ungefär 120 000 bilar, levereras årligen till hamnen. Stora delar av hanteringen kan nu automatiseras.

Södertälje Hamn
Södertälje Hamn

Applikationen Hogia Terminal WorkIt kommer initialt att användas av personalen som hanterar lossning av gods. När bilarna körs av färjan och parkeras på terminalområdet kan personalen direkt skanna personbilarnas unika streckkoder och via appens GPS-system få förslag på aktuell plats. Efter att ha positionerat en bil markeras den som lossad och klar. Terminalen har i en kartvy koll på var allt gods står parkerat på terminalområdet. Eftersom alla moment är digitaliserade möjliggör det även en enkel och automatiserad fakturering av hyra och utförda arbetsmoment.

It-chefen Tomas Zackrisson ser satsningen som ett steg i hamnens fortsatta digitalisering.

– Vi använder Hogias terminalsystem för de flesta delar av vår logistikhantering, så det föll sig naturligt att få in det här flödet i vårt system. Nu kan vi få koll på när och var bilarna har parkerats, vi kan göra efterkontroller på arbetsorder och får ett säkert underlag för fakturering. Vi har precis börjat använda WorkIt och siktar på att köra full drift till årsskiftet och även använda den för lastning av bilar, säger Tomas Zackrisson.

Appen kan också användas för andra typer av flöden som trailers, General Cargo och bulk.

– WorkIt blir ett komplement till vår truckklient Hogia Terminal Mobile och används med fördel vid hantering av stora volymer, men den fungerar lika bra även för mindre flöden. Applikationen ger våra kunder ytterligare möjlighet till digitalisering och automation, säger Mathias Lindell, bolagschef på Hogia Terminal Systems.

– Till exempel kan kunderna erbjuda extratjänster till sina slutkunder, så som inspektion, tvätt och laddning av elbil. Slutkunderna kan via hamnens API beställa arbetsorder på respektive bil, avslutar Mathias Lindell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Södertälje Hamn
Södertälje Hamn
Ladda ned bild
Södertälje Hamn
Södertälje Hamn
Ladda ned bild
Södertälje Hamn
Södertälje Hamn
Ladda ned bild
Tomas Zackrisson
Tomas Zackrisson
Ladda ned bild
Mathias Lindell
Mathias Lindell
Ladda ned bild

Om

Hogia AB
Hogia ABHogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien med sammanlagt 650 medarbetare. Med programvaror som gemensam nämnare bedriver Hogia-gruppen i dag verksamhet inom tre områden: affärssystem, personaladministrativa programvaror och transportlösningar. Läs mer på www.hogia.se.

Följ Hogia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hogia AB

Hogia blir leverantör till det kanadensiska färjerederiet CTMA Traversier16.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det kanadensiska färjerederiet CTMA Traversier Ltée (CTMA) har nu driftsatt sitt nya boknings- och biljettsystem BOOKIT från Hogia Ferry Systems. Avtalet undertecknades hösten 2020. CTMA trafikerar flera rutter i provinsen Quebec, bland annat en linje mellan ön Prince Edward och ögruppen Madeleine, en kryssningslinje från Montréal till ögruppen Madeleine och ett fraktfartyg som betjänar öarna. CTMA har tre färjor som trafikerar de olika linjerna.

Ny funktion från Hogia automatiserar rapportering av farligt avfall till Naturvårdsverket9.6.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan november 2020 är det krav på att rapportera in farligt avfall till Naturvårdsverkets elektroniska avfallsregister. Det ger Naturvårdsverket och tillsynsmyndigheter en tydligare bild över det farliga avfallets väg genom landet. Nu lanserar Hogia en funktion som automatiserar rapporteringen till Naturvårdsverket. Förutom att spara mycket tid minskar den även risken för fel.

Hogia levererar trafikinformationssystem till Region Västmanland20.5.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hogia har vunnit en upphandling med Region Västmanland om att leverera ett system för trafikinformation för hela regionens busstrafik. Hogias system kommer att utgöra navet i verksamheten och förse trafikledning, förare och resenärer med en komplett bild av kollektivtrafiken i realtid, men även kunna leverera prognoser. Varje dag görs 38 000 resor med kollektivtrafiken i Västmanland.

Hogia och Bellmans i test för ökad digitalisering16.4.2021 11:30:00 CEST | Pressmeddelande

Hur kan hanteringen av kvitton i samband med transporter från grustäkter digitaliseras? Det har Hogia testat tillsammans med Bellmans Åkeri och Entreprenad, som är en del av Bellman Group. De papperskvitton som normalt kvitterar ut lasten har i testet kompletterats med en qr-kod som föraren skannar. All information om lasten hamnar automatiskt på körordern. Det medför att hanteringen går snabbare och minimerar risken för fel.

Hogia och Kivra i gemensamt initiativ för Agenda 203024.2.2021 08:15:00 CET | Pressmeddelande

Sedan 2018 samarbetar Hogia och Kivra för att verka för en hållbar samhällsutveckling. En del av intäkterna från den gemensamma distributionstjänsten doneras till hållbarhetsprojekt inom IT och entreprenörskap. Nu höjs ambitionsnivån och de båda företagen blir global partner till den ideella organisationen Reach for Change. Målet är att utöka organisationens verksamhet så att effekten av stödinsatserna tiodubblas och når 30 miljoner barn till 2030.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum