Jönköpings kommun

Högre frånvaro i skolorna - Ljungarumsskolan stängs tillfälligt för årskurs 4

Dela

På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i årskurs 4 på Ljungarumsskola har verksamhetschef för grundskolan beslutat att tillfällig stänga skolan och ställa in undervisningen för den berörda årskursen från och med idag 6 december och veckan ut. Eleverna är välkomna tillbaka på måndag 13 december. Beslutet är taget i samråd med smittskydd i Region Jönköpings län. Totalt berör stängningen omkring 70 elever.

- Vi har just nu en högre frånvaro både i grundskolan och i gymnasieskolan. De barn och vuxna som upplever symtom ska kontakta sin vårdcentral och göra ett PCR-test, säger Jenny Lorefors, skolläkare i Jönköpings kommun.

Även fritidshem för årskurs fyra kommer att tillfälligt hålla stängt.

Elever med vårdnadshavare som har samhällskritiska tjänster har rätt till undervisning i skolan, men smittskyddsåtgärder vidtas för dessa.

Vårdnadshavare till de elever som är i skolan och som berörs av stängningen kommer att bli kontaktade på telefon av skolan för att tillsammans komma överens om när och hur eleven ska gå hem under dagen.

- Eftersom de berörda eleverna går i de lägre klasserna har de ännu inte lärt sig att använda digitala verktyg för distansundervisning. Det betyder att skolan inte har möjlighet att hålla undervisningen på distans. Rektorer på skolan kommer att se över eventuell utbildningsskuld, säger Charlotte Olsson, verksamhetschef för grundskolan.

Nyckelord

Kontakter

Hälsorelaterade frågor:

Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum