Högskolan i Halmstad

Högskolan firar framgång och framsteg – 13 nya professorer installeras

Dela

Nästa fredag, den 12 november, firar Högskolan i Halmstad återigen akademisk högtid. Då installeras 13 nya professorer i sitt ämbete och 13 nya doktorer promoveras, däribland en hedersdoktor. Andra akademiska framgångar uppmärksammas, till exempel delas pedagogiska priset samt priset för samverkan och innovation ut – för såväl 2020 som 2021. På tisdag och onsdag, den 9 och 10 november, håller de nya professorerna och den nya hedersdoktorn installationsföreläsningar.

Förra året blev det ingen akademisk högtid vid Högskolan i Halmstad på grund av pandemin. I år är det därför rekordmånga som uppmärksammas och firas när festligheterna åter kan hållas, dock i något annorlunda form.

– En akademisk högtid tar lång tid att planera. Vi har därför tagit det säkra för det osäkra och till exempel delat upp högtiden på två ceremonier och endast bjudit in dem som ska uppmärksammas och några få gäster. När vi påbörjade planeringen var smittläget i landet fortfarande ganska problematiskt och vi beslutade därför att genomföra akademisk högtid i mindre skala i år, säger rektor Stephen Hwang, som uppmuntrar till att se de båda högtidsceremonierna via de digitala livesändningarna.

Installationsföreläsningar på plats på campus

Under hösten har situationen vad gäller smittläget förbättras och de nya professorernas installationsföreläsningar kan därför genomföras fysiskt.

– Föreläsningarna kräver inte riktigt lika mycket förberedelse och planering, därför kunde vi fatta beslut om att hålla dessa föreläsningar inför publik på plats på campus ganska nära inpå föreläsningsdatumen. De sänds dock även digitalt för dem som föredrar att ta del av dem på distans, säger Stephen Hwang.

Förutom de 13 professorer som installeras nästa fredag, håller Högskolans nya hedersdoktor Bertil Allard en föreläsning på tisdag.

80-talet medarbetare uppmärksammas

Vid akademisk högtid vid Högskolan i Halmstad 2021 uppmärksammas så många som ett 80-tal medarbetare för framgång och insatser inom olika områden:

  • 13 nya professorer installeras
  • 12 doktorer som har avlagt doktorsexamen vid Högskolan i Halmstad promoveras
  • 1 hedersdoktor promoveras
  • 17 gästprofessorer och adjungerade professorer uppmärksammas
  • 16 nya docenter uppmärksammas
  • 7 nya excellenta lärare uppmärksammas
  • 7 medarbetare som har disputerat vid annat lärosäte uppmärksammas
  • 2020 och 2021 års pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation tillkännages och delas ut. (Pressinformation om årets pristagare publiceras direkt efter tillkännagivandet den 12 november.)

Installationsföreläsningar 9 och 10 november

Installationsföreläsningarna hålls i sal 1002, hus S. Program och tider finns på hh.se/ah21.

Akademisk högtid, 12 november

Medier hälsas välkomna till ceremonierna vid den akademiska högtiden. Anmäl till projektledare Sofia Ryan Hägerling, om du vill delta fysiskt vid ceremonierna.

  • Klockan 11.00: professorsinstallation, uppmärksammande av gästprofessorer, adjungerade professorer samt nya docenter. Livesändningen kan ses via hh.se/ah21.
  • Klockan 15.00: doktorspromotion, uppmärksammande av nya doktorer som är verksamma vid Högskolan, men som har disputerat vid annat lärosäte samt nya excellenta lärare. 2020 och 2021 års pris för samverkan och innovation respektive pedagogiska pris delas ut. Livesändningen kan ses via hh.se/ah21.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Hedersdoktor Bertil Allard. Bild: Joachim Brink, Högskolan i Halmstad
Hedersdoktor Bertil Allard. Bild: Joachim Brink, Högskolan i Halmstad
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Ny tankesmedja på Högskolan i Halmstad ordnar öppen föreläsning om demokratin i klimatkrisens tid25.11.2021 15:05:40 CET | Pressmeddelande

Tankesmedjan Ideas har bildats för att skapa en mötesplats för aktuella samhällsfrågor med fakta och forskning i fokus. Ideas, som har sin hemvist vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad, bjuder in till föredrag, samtal och poddsändningar som berör många i samhället. Första aktiviteten på Ideas är föredraget Demokratin i klimatkrisens tid med Daniel Lindvall, forskare vid Uppsala universitet.

Hur ska kombinationen idrott och högre studier bli hållbar för elitidrottare?25.11.2021 09:15:00 CET | Pressmeddelande

Att kombinera en elitidrottssatsning med studier innebär att idrottare har en dubbel karriär, något som forskning visar kan vara utmanande. Hur hanterar elitidrottande högskolestudenter utmaningarna och hur kan stödet till individerna optimeras genom att etablera och utveckla utvecklingsmiljöer för dubbla karriärer? Det är fokus i en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också har bidragit till nationella riktlinjer för elitidrottares dubbla karriärer i Sverige.

Trio får pris för innovation och samverkan och Hans Löfgren får årets pedagogiska pris12.11.2021 16:02:02 CET | Pressmeddelande

I dag, fredagen den 12 november, under firandet av akademisk högtid på Högskolan i Halmstad, delades lärosätets pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation ut. Vinnare av respektive pris är Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik, och Olga Torstensson, universitetsadjunkt i datornätverksteknik, Malin Bornhager, universitetsadjunkt i datornätverksteknik och Muhammad Ahsan Rasool, universitetsadjunkt i nätverksforensik.

Högskolan stärker spetskompetensen inom informationsdriven vård26.10.2021 10:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sju forskare rekryteras för att ytterligare stärka lärosätets forskning och utbildning inom informationsdriven vård och hälsoinnovation. – Högskolan i Halmstad siktar på att, tillsammans med Region Halland, utveckla en ledande europeisk kompetensnod för informationsdriven vård. Våra nya medarbetare, deras kunskap och erfarenheter är viktiga steg mot detta mål, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, tillträdande vicerektor för forskning vid Högskolan i Halmstad.

Inbjudan till pressträff: Forskningsprojektet Sweden-China Bridges rapport om batteribyte på tunga fordon30.9.2021 14:59:25 CEST | Pressmeddelande

Inom forskningsprojektet Sweden-China Bridge publiceras nu den andra omfattande studien i Kina med fokus på batteribyten för tunga fordon. I studien har man undersökt förekomsten av batteribyte (battery-swapping) för tunga elfordon, det vill säga att enkelt byta ett urladdat batteri mot ett fulladdat, i stället för att ladda batteriet med kabel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum