Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad bjuder in till öppet hus på torsdag

Dela

Vad kan man plugga på Högskolan i Halmstad? Hur går högskolestudier till? Hur är studentlivet i Årets studentstad Halmstad? Det är några frågor som den som besöker Högskolan i Halmstad och öppet hus nu på torsdag, den 27 februari, kan få svar på.

Som brukligt den här tiden på året slår Högskolan i Halmstad upp portarna under en dag och välkomnar alla som är intresserade av att få veta mer om Högskolan, våra utbildningar och hur det är att vara student.

– Öppet hus vänder sig i första hand till presumtiva studenter, såsom gymnasieungdomar som står inför valet att söka till högre studier i höst, men självklart är alla intresserade välkomna, säger projektledare Sofia Ryan Hägerling.

På öppet hus kan besökarna:

  • botanisera bland Högskolans utbildningsutbud på utbildningsmässan
  • träffa studenter, lärare och studievägledare
  • gå på guidad rundtur på campus
  • lyssna på miniföredrag om Högskolans utbildningar (under förmiddagen)
  • få karriärtips och råd inför studietiden
  • få veta mer om möjligheter till utlandsstudier

Intresset för öppet hus på Högskolan i Halmstad brukar vara stort. Besökarna kommer främst från gymnasieskolor, Komvux och arbetsförmedlingar i kringliggande region.

– Förra året hade vi cirka 1 500 besökare. På eftermiddagen brukar även allmänhet liksom en del föräldrar till gymnasieelever komma hit för att ta en titt på Högskolan, säger Sofia Ryan Hägerling.

Högskolan i Halmstad har över 30 program på grundnivå, ett 20-tal på avancerad nivå och drygt 200 fristående kurser. Sista ansökningsdag till höstens utbildningar är den 15 april.

TID OCH PLATS ÖPPET HUS:

Torsdagen den 27 februari, kl. 9–12 och 16–18, Högskolehallen (hus I)

Rundvandringar på campus hålls kvart över och kvart i varje hel timme (utgår från entrén i hus I). På eftermiddagen: kl. 16.15 och 17.00.

Läs mer på www.hh.se/oppethus

För mer information, kontakta projektledare Sofia Ryan Hägerling, tel. 076-776 79 79, e-post: sofia.ryan_hagerling@hh.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Kristian IV:s väg 3
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

När pandemi blir infodemi25.3.2020 13:45:00 CETPressmeddelande

Samhället ställs inför flera utmaningar i och med coronavirusets utbrott. Massmedier och sociala medier fylls av rapporter om viruset och bilder på tomma butikshyllor. WHO ser att coronapandemin kan bidra till en världsomvälvande infodemi, alltså ett överskott av information där det är svårt att avgöra vad som är trovärdigt och inte. Linus Andersson är universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap och har fem tips på saker du ska tänka på om du sprider information.

Forskning om genus, normer och feminism vid Högskolan i Halmstad4.3.2020 15:50:00 CETPressmeddelande

På söndag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen. Högskolan i Halmstad har flera forskare som forskar om genus, normer och feminism. Här är några exempel!​ Om hur synliga och osynliga socialt konstruerade könsgränser inom idrotten, i skolan och på gymmen kan förskjutas, korsas eller förändras. ​​Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap ​​Kontakt: telefon 073-366 09 55, e-post eva-carin.lindgren@hh.se Om kvinnors reproduktiva hälsa, vad som främjar hälsa vid graviditet och barnafödande, samt hur en säker och kvalitativ förlossningsvård kan uppnås. ​​Ing-Marie Carlsson, docent i omvårdnad ​​Kontakt: telefon 035-16 78 21, e-post ing-marie.carlsson@hh.se Hur ett nytt utbildningskoncept kan påverka frågor kring jämställdhet, gemenskap och inkludering kopplat till teknikämnen ​​Pia Ulvenblad, docent i företagsekonomi ​Kontakt: telefon 035-16 75 42, e-post pia.ulvenblad@hh.se ​Jeaneth Johansson, professor i företagsekonomi ​Kontakt: telefon 035-16 75 91, e-post jeaneth.johans

Dataspelet hjälper barn att själva bestämma över sin vård12.2.2020 13:47:00 CETPressmeddelande

Barn har rätt att vara delaktiga i beslut om sin livssituation och sin hälsa. Med hjälp av ett dataspel som forskare vid Högskolan i Halmstad har skapat, kan barn med sjukdomar och funktionsvariationer lättare kommunicera om sin egen vård – också om de svåraste frågorna. Spelet är inte enbart utformat för barn, utan också tillsammans med barn. I forskningsprojektet ingår även en modell för ett deltagarbaserat arbetssätt inom vården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum