Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad bjuder in till öppet hus på torsdag

Dela

Vad kan man plugga på Högskolan i Halmstad? Hur går högskolestudier till? Hur är studentlivet i Årets studentstad Halmstad? Det är några frågor som den som besöker Högskolan i Halmstad och öppet hus nu på torsdag, den 27 februari, kan få svar på.

Som brukligt den här tiden på året slår Högskolan i Halmstad upp portarna under en dag och välkomnar alla som är intresserade av att få veta mer om Högskolan, våra utbildningar och hur det är att vara student.

– Öppet hus vänder sig i första hand till presumtiva studenter, såsom gymnasieungdomar som står inför valet att söka till högre studier i höst, men självklart är alla intresserade välkomna, säger projektledare Sofia Ryan Hägerling.

På öppet hus kan besökarna:

  • botanisera bland Högskolans utbildningsutbud på utbildningsmässan
  • träffa studenter, lärare och studievägledare
  • gå på guidad rundtur på campus
  • lyssna på miniföredrag om Högskolans utbildningar (under förmiddagen)
  • få karriärtips och råd inför studietiden
  • få veta mer om möjligheter till utlandsstudier

Intresset för öppet hus på Högskolan i Halmstad brukar vara stort. Besökarna kommer främst från gymnasieskolor, Komvux och arbetsförmedlingar i kringliggande region.

– Förra året hade vi cirka 1 500 besökare. På eftermiddagen brukar även allmänhet liksom en del föräldrar till gymnasieelever komma hit för att ta en titt på Högskolan, säger Sofia Ryan Hägerling.

Högskolan i Halmstad har över 30 program på grundnivå, ett 20-tal på avancerad nivå och drygt 200 fristående kurser. Sista ansökningsdag till höstens utbildningar är den 15 april.

TID OCH PLATS ÖPPET HUS:

Torsdagen den 27 februari, kl. 9–12 och 16–18, Högskolehallen (hus I)

Rundvandringar på campus hålls kvart över och kvart i varje hel timme (utgår från entrén i hus I). På eftermiddagen: kl. 16.15 och 17.00.

Läs mer på www.hh.se/oppethus

För mer information, kontakta projektledare Sofia Ryan Hägerling, tel. 076-776 79 79, e-post: sofia.ryan_hagerling@hh.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Kristian IV:s väg 3
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum