Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad ökar sitt utbud till yrkesverksamma

Dela

Högskolan i Halmstad erbjuder en rad olika möjligheter till kompetensutveckling och vidareutbildning för redan yrkesverksamma personer. Flera nya kurser är specifikt framtagna för att stötta individer och företag som drabbats negativt av covid-19-pandemin. Kursstart sker i vår, i sommar och till hösten.

Distanskurser inom AI, cybersäkerhet och globalt entreprenörskap, en kompletterande pedagogisk utbildning för att bli lärare, e-utbildning för ingenjörer inom produktionsteknik, kompetensutveckling för anställda i ekonomiskt utsatta företag samt en webbutbildning om digitalisering av vård och omsorg – det här är exempel på utbildningsinsatser som Högskolan erbjuder yrkesverksamma. 

– Under covid-19-pandemin har Högskolan, i nära samarbete med arbetsmarknadens aktörer, utvecklat ett stort antal nya kurser och program. Vi har gjort detta för att på bästa sätt stötta yrkesverksammas kompetensutveckling och livslångt lärande, säger Anders Nelson, vicerektor med särskilt ansvar för samverkan, innovation och internationalisering vid Högskolan i Halmstad.

Högskolan i Halmstads utbildningsutbud för yrkesverksamma

Kurser och program inom informationsteknologi

Kurser inom företagsledning och entreprenörskap

Fortbildning för yrkesverksamma inom skolan

Kompletterande pedagogisk utbildning för att bli lärare

Kurser inom produktion och innovation

E-utbildning inom produktionsteknik, Civilingenjör 4.0

Webbutbildning inom digitalisering för medarbetare inom vård- och omsorgssektorn i Halland

Kompetensutveckling för personer som är varslade, permitterade eller anställda i ekonomiskt utsatta företag i Halland

Kompetensplattform för samverkan om utbildning, verksamhetsutveckling och forskning inom det sociala området

Utbildningsprogram inom AI och tjänstedesign: hh.se/maistr och aimhalland.se

Fristående kurser för yrkesverksamma

Samlingssida för kompetensutveckling och uppdragsutbildning vid Högskolan i Halmstad

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Inbjudan till pressträff för forskningsprojektet Sweden-China Bridge13.4.2021 13:00:00 CEST | Pressinbjudan

Högskolan i Halmstad startade i oktober 2020 forskningsprojektet "Sweden-China Bridge – Creating A Collaborative Academic Platform for Electrification of Transportation Systems" i samarbete med Lunds universitet, Statens Väg- och Transportforskningsinstitut (VTI) och Jönköping University – Jönköping International Business School. Projektet finansieras av Trafikverket och pågår i två år.

Högskolan i Halmstad deltar i Vetenskapsfestivalen i Göteborg13.4.2021 10:13:56 CEST | Pressmeddelande

Vetenskapsfestivalen i Göteborg invigs på onsdag, den 14 april. Högskolan i Halmstad deltar i flera punkter senare i veckan i det publika, digitala programmet. Årets tema är Level up och Högskolans i Halmstads representanter – forskare och studenter – kommer att prata om under rubrikerna ”Information-driven care: Hype or hope”, ”Är e-sport en idrott?”, ”Mindfulness och idrottsprestation” samt om idrottspsykologi och e-sport för unga.

Studenterna i det branddrabbade huset mår väl efter omständigheterna7.4.2021 15:46:24 CEST | Pressmeddelande

Natten till i dag, den 7 april, brann det i ett hus på Östra stranden i Halmstad. Det är ett flerfamiljshus där det bland annat bor personer som studerar vid Högskolan i Halmstad. Det är ett tiotal studenter som har uppgivit att de är skrivna på en adress i det branddrabbade området. De har blivit kontaktade av Högskolan och mår under omständigheterna bra. Det kan dock finnas fler studenter som är drabbade av branden men som inte är skrivna på en adress i området, och de uppmanas att ta kontakt med Högskolan.

Internationell utbildningskonferens framflyttad31.3.2021 13:21:43 CEST | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten som skulle ha varit värd för Europas största utbildningskonferens, EAIE 2021, i Göteborg den 7–10 september i år. På grund av den fortsatt osäkra situationen kring resande och offentliga sammankomster har European Association for International Education (EAIE) beslutat att flytta fram årets konferens. Arrangörerna arbetar nu, tillsammans med konsortiet av värdlärosäten samt Svenska Mässan i Göteborg, för att konferensen ska kunna genomföras under 2025 i stället.

Högskolan i Halmstads campus stänger efter smittoutbrott på studentboende29.3.2021 16:23:12 CEST | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad har beslutat att stänga campus helt för studenter från den 30 mars till och med den 11 april. Detta för att hejda smittspridningen efter ett bekräftat större covid-19-utbrott som startade efter en fest på studentboendet Krusbäret. På måndagseftermiddagen var 46 studenter bekräftat smittade och antalet har fördubblats sedan i fredags. Även studenter utanför Krusbäret har bekräftats smittade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum