Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad satsar stort på kompetensutveckling för näringslivet

Dela
Med stöd från KK-stiftelsen storsatsar Högskolan i Halmstad på kompetensutveckling för yrkesverksamma inom flera olika branscher i näringslivet. Kurserna är på avancerad nivå, kostnadsfria och nätbaserade med en flexibel studietakt.

Vårens covid-19-pandemi har snabbat på Högskolan i Halmstads planerade satsning på utbildning för yrkesverksamma inom industrin. Redan i sommar startar kurser baserade på behov och önskemål från näringslivet, tack vare bidrag från Kunskaps- och kompetensstiftelsen, KK-stiftelsen, i syfte att stärka svenskt näringsliv.

– Kursutbudet baseras på en undersökning av behov och effekter av covid-19-pandemin i näringslivet. Undersökningen gjordes med Högskolans alumner och näringslivspartner, samt med stöd från Region Halland, Trygghetsrådet och Svenskt Näringsliv. Kurserna ligger inom Högskolans starka utbildnings- och forskningsområden informationsteknologi och innovationsvetenskap, särskilt artificiell intelligens (AI) och affärsutveckling, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, professor och programchef för Högskolans KK-miljö Forskning för innovation.

Nätbaserade kurser

Alla kurser är nätbaserade och ges på engelska. Kurserna är på avancerad nivå och kräver grundexamen i teknik, ekonomi eller motsvarande. Studietakten är satt till halvfart, men kurserna är flexibla så att man ska kunna följa dem i sin egen takt. Deltagarna kan läsa hela kurspaketen eller enstaka kurser eller enskilda moduler – du ska kunna studera parallellt med att arbeta.

Även den som inte har formell behörighet kan söka kurserna och får då sina förkunskaper prövade enligt så kallad validering av reell kompetens.

Ingen kostnad för deltagarna

Kurserna ingår i Högskolans ordinarie utbud, är poänggivande och utan kostnad för deltagarna.

Högskolan i Halmstad får 5,8 miljoner kronor av KK-stiftelsen för att utveckla och ge sammanlagt nio kurser flera gånger under de närmaste 18 månaderna.

Högskolan i Halmstads kurspaket för yrkesverksamma

Kurspaket DIGIBUS

Kurspaktetet DIGIBUS (Digitalisering av näringslivet i en globaliserad värld) är en spännande blandning av modern informationsteknologi och företagande. Målgrupp för kurserna är yrkesverksamma entreprenörer, företagsledare och chefer samt konsulter inom till exempel business management eller motsvarande. Exempel på kurser är AI för chefer och Globalt entreprenörskap.

Kurspaket RELIFE

Kurspaketet RELIFE (Distansbaserad digitaliseringsutbildning för att stötta personer som drabbats av covid-19-effekter) är utvecklad för alla yrkesverksamma som vill kompetensutveckla sig inom informationsteknologi, till exempel IT-och teknikkonsulter, ingenjörer samt IT- och teknikchefer. Exempel på kurser är Cybersäkerhet – utmaningar med distribuerade arbetsplatser och Applied Deep Learning with Tensorflow.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad leder vägen mot tillämpning av AI i vården27.3.2024 11:31:01 CET | Pressmeddelande

Högskolan i Halmstad är en av de drivande krafterna bakom forskning om artificiell intelligens (AI) i vården. Det blir tydligt när AI Sweden publicerar sin nya AI-strategi. Lärosätets forskning om implementering av AI inom hälso- och sjukvården kan bli vägledande för utvecklingen av AI i Sverige. – De senaste åren har Högskolan i Halmstad tagit en ledande roll inom det här området, säger Jens Nygren, professor och fokusområdesledare för Hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye