Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad satsar stort på kompetensutveckling för näringslivet

Dela

Med stöd från KK-stiftelsen storsatsar Högskolan i Halmstad på kompetensutveckling för yrkesverksamma inom flera olika branscher i näringslivet. Kurserna är på avancerad nivå, kostnadsfria och nätbaserade med en flexibel studietakt.

Vårens covid-19-pandemi har snabbat på Högskolan i Halmstads planerade satsning på utbildning för yrkesverksamma inom industrin. Redan i sommar startar kurser baserade på behov och önskemål från näringslivet, tack vare bidrag från Kunskaps- och kompetensstiftelsen, KK-stiftelsen, i syfte att stärka svenskt näringsliv.

– Kursutbudet baseras på en undersökning av behov och effekter av covid-19-pandemin i näringslivet. Undersökningen gjordes med Högskolans alumner och näringslivspartner, samt med stöd från Region Halland, Trygghetsrådet och Svenskt Näringsliv. Kurserna ligger inom Högskolans starka utbildnings- och forskningsområden informationsteknologi och innovationsvetenskap, särskilt artificiell intelligens (AI) och affärsutveckling, säger Thorsteinn Rögnvaldsson, professor och programchef för Högskolans KK-miljö Forskning för innovation.

Nätbaserade kurser

Alla kurser är nätbaserade och ges på engelska. Kurserna är på avancerad nivå och kräver grundexamen i teknik, ekonomi eller motsvarande. Studietakten är satt till halvfart, men kurserna är flexibla så att man ska kunna följa dem i sin egen takt. Deltagarna kan läsa hela kurspaketen eller enstaka kurser eller enskilda moduler – du ska kunna studera parallellt med att arbeta.

Även den som inte har formell behörighet kan söka kurserna och får då sina förkunskaper prövade enligt så kallad validering av reell kompetens.

Ingen kostnad för deltagarna

Kurserna ingår i Högskolans ordinarie utbud, är poänggivande och utan kostnad för deltagarna.

Högskolan i Halmstad får 5,8 miljoner kronor av KK-stiftelsen för att utveckla och ge sammanlagt nio kurser flera gånger under de närmaste 18 månaderna.

Högskolan i Halmstads kurspaket för yrkesverksamma

Kurspaket DIGIBUS

Kurspaktetet DIGIBUS (Digitalisering av näringslivet i en globaliserad värld) är en spännande blandning av modern informationsteknologi och företagande. Målgrupp för kurserna är yrkesverksamma entreprenörer, företagsledare och chefer samt konsulter inom till exempel business management eller motsvarande. Exempel på kurser är AI för chefer och Globalt entreprenörskap.

Kurspaket RELIFE

Kurspaketet RELIFE (Distansbaserad digitaliseringsutbildning för att stötta personer som drabbats av covid-19-effekter) är utvecklad för alla yrkesverksamma som vill kompetensutveckla sig inom informationsteknologi, till exempel IT-och teknikkonsulter, ingenjörer samt IT- och teknikchefer. Exempel på kurser är Cybersäkerhet – utmaningar med distribuerade arbetsplatser och Applied Deep Learning with Tensorflow.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Forskning om elektrifiering av transportsystem länkar samman Sverige och Kina i utveckling av smarta städer12.10.2020 11:19:49 CESTPressmeddelande

Högskolan i Halmstad ska undersöka drivkrafterna bakom Kinas snabba omställning till eldrift inom transportsektorn. I samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Trafikverket, Jönköping University och Statens väg- och transportforskningsinstitut startar ett nytt forskningsprojekt för att undersöka hur Kina på så kort tid har kunnat positionera sig som elbilsland. ”Tillsammans kan vi omdana samhällen till mer hållbara lösningar”, säger projektledare professor Mike Danilovic, Högskolan i Halmstad.

Smärta hos idrottande ungdomar måste uppmärksammas tidigt8.10.2020 08:30:00 CESTPressmeddelande

Idrottande ungdomar som upplever smärta måste uppmärksammas tidigt för att minska risken för långvarig smärta. Dessutom måste smärta behandlas utifrån en helhet, där hänsyn tas till såväl biologiska som psykologiska och sociala förhållanden. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också konstaterar att idrottande tonårspojkar som är sena i tillväxten löper större risk att drabbas av smärta.

Hälsofrämjande arbete måste få större plats inom den psykiatriska vården5.10.2020 11:30:00 CESTPressmeddelande

Många personer med psykossjukdom har sämre upplevd hälsa och livskvalitet än genomsnittet. De saknar dock sällan motivation eller vilja att förändra sina vanor för att bli mer hälsosamma. Det handlar snarare om en försiktighet och att de har låg tilltro till sin egen förmåga, kanske på grund av tidigare negativa erfarenheter. Sjuksköterskor inom psykiatrisk vård spelar en viktig roll i att stärka dessa individers tro på sig själva – att de klarar av att genomföra förändringar i livet. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad.

1 000 nya studentbostäder behövs de närmaste åren30.9.2020 08:39:43 CESTPressmeddelande

En studie av bostadssituationen som Högskolan i Halmstad har låtit konsultfirman Sweco göra visar att bristen på studentbostäder har ökat stadigt sedan 2013, och kommer att fortsätta att öka om inget görs åt situationen. Minst 1 000 nya studentbostäder behövs för att möta den brist som finns och som kan fortsätta att öka när Högskolan får fler studenter. Högskolestyrelsen tog del av förstudien vid sitt septembermöte och slog fast att tillgången på studentbostäder är en ödesfråga för Högskolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum