Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad värd för Europas största vetenskapliga konferens för hållbara affärsmodeller

Dela

Den 9–11 juni står Högskolan i Halmstad värd för den sjätte upplagan av den internationella konferensen New Business Models. Konferensen hålls online och över 300 personer från hela världen förväntas delta. Årets tema är inspirerat av FN:s mål för hållbar utveckling.

New Business Models (NBM) är en årligt återkommande konferens som i år arrangeras av forskningsmiljön Centrum för innovations-, entreprenörskaps- och lärandeforskning (CIEL) vid Högskolan i Halmstad. Konferensen är en plattform för tvärvetenskaplig forskning och ger plats för nya och innovativa forskningsteorier och metoder. Här möts akademiker och praktiker för att presentera den senaste forskningen inom hållbar utveckling av affärsmodeller. Förra året hölls NBM i Njimegen i Nederländerna, och då deltog ungefär 350 personer från 32 länder.

– Högskolans forskning om affärsmodeller, innovation och hållbarhet har vuxit de senaste åren och att få vara värd för konferensen är en bekräftelse och kvalitetsstämpel på vårt arbete och relevans inom området. Vi hoppas och tror att årets upplaga av NBM blir givande, och att vi genom konferensen kan bidra till en snabbare utveckling mot Agenda 2030, säger Maya Hoveskog, universitetslektor i innovation och ansvarig för konferensen tillsammans med Fawzi Halila.

– Vår välfärd och jordens framtid är i högsta grad beroende av vetenskap och kunskapsutveckling. Inte minst covid-19-pandemin är ett tydligt bevis på detta. Vi hoppas att de nya kunskaper som växer fram under konferensen kan hjälpa oss att bättre förstå komplexa samhällsutmaningar och utveckla nya innovativa verktyg för att på ett effektivare sätt nå FN:s hållbarhetsmål, säger Fawzi Halila, docent i Innovation Management.

Temat för årets konferens – New Business Models in a Decade of Action: Sustainable, Evidence-based, Impactful – är inspirerat av FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030. På konferensen kommer deltagarna att diskutera hur innovativa affärsmodeller kan bidra till att uppnå hållbarhetsmålen. Fokus är också att skapa tvärvetenskapliga samarbeten och ett kunskapsutbyte som involverar flera intressenter för en övergång till ett hållbart samhälle för framtiden.

Medier är välkomna

För gratis presspass, kontakta kommunikatör Christa Amnell på 072-977 38 37 eller christa.amnell@hh.se. Det är också möjligt att arrangera individuella intervjuer med deltagande forskare.

Konferensens huvudtalare

Professor Mats Alvesson, Lunds universitet

Professor Peter Wells, Cardiff University (Storbritannien)

Professor Minna Halme, Aalto University School of Business (Finland)

Professor Thomas Ritter, Copenhagen Business School (Danmark)

Suzanne Krook, Senior Advisor, SIDA (Sweden)

Mer information och program

https://www.newbusinessmodels.org/

Kontakt

Maya Hoveskog 072-977 36 67 eller maya.hoveskog@hh.se

Kontakter

Bilder

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Årets alumn vid Högskolan i Halmstad: ”Värdet av att studera på en mindre högskola är stort”4.6.2021 08:00:52 CEST | Pressmeddelande

För att han genom sitt innovativa tänkande och positiva synsätt är en värdefull ambassadör för och samarbetspartner till Högskolan tilldelas Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland, utmärkelsen Årets alumn 2021 vid Högskolan i Halmstad. ”Jag känner mig väldigt stolt. Högskolan i Halmstad ligger mig väldigt varmt om hjärtat”, säger årets alumn.

Studenter lär sig tänka och verka hållbart i nytt forskningsprojekt1.6.2021 10:47:59 CEST | Pressmeddelande

Många ungdomar är mycket engagerade i klimatfrågor och det finns en stor medvetenhet och vilja att förändra vårt samhälle till att bli mer hållbart. För att möta denna globala rörelse måste våra universitets- och högskoleutbildningar anpassas och utvecklas. Högskolan i Halmstad är del i det nystartade EU-projektet Active8 Planet som har till syfte att integrera hållbarhetsfrågor och tvärvetenskapliga samarbeten i högre utbildningar.

Måltiden viktig för barn med gastrostomi28.5.2021 11:10:00 CEST | Pressmeddelande

En barnfamiljs gemensamma måltid strukturerar vardagen, utvecklar barns motoriska förmågor och skapar ett socialt sammanhang. Det kan samtidigt vara komplicerat att få till en fungerande middag med barn. Hur är det då för familjer där det finns barn med gastrostomi? Hur skapar dessa familjer delaktighet under måltiderna och hur anpassar de sitt vardagsliv utifrån det annorlunda ätandet? Det har Ellen Backman vid Högskolan i Halmstad undersökt i sin nyligen publicerade avhandling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum