Högskolan i Halmstad

Högskolans cybersäkerhetsexperter utbildar europeiska polismyndigheter

Dela

I slutet av förra året slog svenska Säkerhetspolisen fast att digitalisering, globalisering och teknikutveckling har gjort samhället mer sårbart. För att sprida kunskap och expertis om IT-säkerhet och hur detta kan användas brottsförebyggande, utbildar Högskolan i Halmstad europeiska polismyndigheter i cybersäkerhet och nätverksteknik.

Malin Bornhager och Olga Torstensson. Bild: Ida Fridvall/Högskolan i Halmstad
Malin Bornhager och Olga Torstensson. Bild: Ida Fridvall/Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad är sedan ett år tillbaka medlem i den europeiska cybersäkerhetsgruppen ECTEG (European Cybercrime Training and Education Group). Malin Bornhager och Olga Torstensson, båda experter inom cybersäkerhet vid Högskolan, har nyligen inlett den andra omgången av Cisco instruktörsutbildning för ECTEG-medlemmar.

– Vi utbildar personal vid de europeiska polismyndigheter som är medlemmar i ECTEG i cybersäkerhet, så att de i sin tur kan vidareutbilda sina IT-brottsutredare, säger Malin Bornhager.

Tio länders polismyndigheter utbildas

Utöver själva cybersäkerhetskursen får de deltagande polismyndigheterna även en grundläggande kurs i nätverksteknik. Kursen har getts i två omgångar med tio deltagare per gång från polismyndigheter i Sverige, Rumänien, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Irland, Grekland, Belgien, Island och Österrike. 

– Det finns ett redan etablerat samarbete mellan olika europeiska polismyndigheter. Denna utbildning skapar nya möjligheter till erfarenhetsutbyte mellan polismyndigheterna och dessutom ytterligare samarbetsmöjligheter med Högskolan i Halmstad, säger Olga Torstensson och lägger till:

– För oss på Högskolan innebär kursen möjligheter att få perspektiv från arbetslivet och nya kontakter och projekt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malin Bornhager och Olga Torstensson. Bild: Ida Fridvall/Högskolan i Halmstad
Malin Bornhager och Olga Torstensson. Bild: Ida Fridvall/Högskolan i Halmstad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Årets alumn vid Högskolan i Halmstad: ”Värdet av att studera på en mindre högskola är stort”4.6.2021 08:00:52 CEST | Pressmeddelande

För att han genom sitt innovativa tänkande och positiva synsätt är en värdefull ambassadör för och samarbetspartner till Högskolan tilldelas Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland, utmärkelsen Årets alumn 2021 vid Högskolan i Halmstad. ”Jag känner mig väldigt stolt. Högskolan i Halmstad ligger mig väldigt varmt om hjärtat”, säger årets alumn.

Studenter lär sig tänka och verka hållbart i nytt forskningsprojekt1.6.2021 10:47:59 CEST | Pressmeddelande

Många ungdomar är mycket engagerade i klimatfrågor och det finns en stor medvetenhet och vilja att förändra vårt samhälle till att bli mer hållbart. För att möta denna globala rörelse måste våra universitets- och högskoleutbildningar anpassas och utvecklas. Högskolan i Halmstad är del i det nystartade EU-projektet Active8 Planet som har till syfte att integrera hållbarhetsfrågor och tvärvetenskapliga samarbeten i högre utbildningar.

Måltiden viktig för barn med gastrostomi28.5.2021 11:10:00 CEST | Pressmeddelande

En barnfamiljs gemensamma måltid strukturerar vardagen, utvecklar barns motoriska förmågor och skapar ett socialt sammanhang. Det kan samtidigt vara komplicerat att få till en fungerande middag med barn. Hur är det då för familjer där det finns barn med gastrostomi? Hur skapar dessa familjer delaktighet under måltiderna och hur anpassar de sitt vardagsliv utifrån det annorlunda ätandet? Det har Ellen Backman vid Högskolan i Halmstad undersökt i sin nyligen publicerade avhandling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum