CUPRA Sverige

Högsta betyg för CUPRA Leon, fem stjärnor i Euro NCAP

Dela

CUPRA Leon fick högsta möjliga betyg i Euro NCAPs krävande säkerhetstester.

  • Toppbetyget hos Euro NCAP för CUPRA Leon gäller samtliga drivlinor, både plug-in hybrider och förbränningsmotorer
  • Tidigare i år fick CUPRA Formentor högsta betyg och nu följer CUPRA Leon samma linje och tilldelas det 5-stjärniga betyget

Martorell, Spanien, 7 juli 2021, CUPRA Leon bekräftar att varumärket inte bara fokuserar på hög prestanda utan att CUPRA också levererar bland de säkraste bilarna på marknaden. CUPRAs kompakta högpresterande modell är den senaste som får fem stjärnor i Euro NCAPs striktare säkerhetstester.

CUPRA Leon ansluter sig till CUPRA Formentor, den första av varumärkets bilar som genomgått säkerhetsorganisationens nya testprocess - med toppbetyg dessutom.

"CUPRA fortsätter att leverera fordon som inte bara levererar modern prestanda utan också maximal säkerhet", säger Dr. Werner Tietz, chef för forskning och utveckling, ”Efter CUPRA Formentors prestation tidigare i år har nu CUPRA Leon också fått högsta möjliga betyg i Euro NCAPs striktare säkerhetstester."

Säkerheten först
CUPRA Leon har integrerat en serie förarstöd- och komfortsystem som använder en rad sensordata för att göra det enklare och säkrare att köra bil i det dagliga livet och för att säkerställa att bilarna möter kraven i de senaste Euro NCAP-testerna.

Systemen inkluderar Autonomous Emergency Braking, Side och Exit Assist, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Light Assist och Pre-Crash Assist, lägg också till sju krockkuddar, däribland en mittkrockkudde i framsätet, Front Assist med fordon-, fotgängare- och cyklistdetektering, Emergency Steering Assist och Junction Assist, Lane Assist och Emergency e-Call och CUPRA Leon är en av de säkraste bilarna tillgängliga på marknaden.

CUPRA Leon, plug-in hybrider och förbränningsmotorer, fick höga poäng inom alla områden: Skydd av vuxna 91%, skydd av barn 88%, oskyddade trafikanter 71% och förarstödsystem 80%.

CUPRA Leon ansluter sig till CUPRA Formentor med högsta möjliga betyg, en prestation med tanke på att Euro NCAP organisationen omvärderar sina testmetoder vartannat år, och förra årets förbättringar har gjort dem till de hittills strängaste.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA kommer i år att delta i det världsomspännande elektriska SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, den svenska racingföraren Mattias Ekström och fyra av de bästa padelspelarna i världen.

 

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum