Sopexa

Högsta kvalitet från Europa: Köttmärkningen Label Rouge garanterar djurens välmående

Dela

Produkter från traditionell uppfödning med respekt för djurens välmående – det är vad många konsumenter vill ha i dag. Label Rouge-märkningen som tilldelas av franska jordbruksverket är en unik garanti för att Europas strängaste krav på produktion med omsorg om djurens välbefinnande uppfylls för nötkött, kalvkött, lammkött, griskött och fågel. Label Rouge-fåglar är t.ex. uppföda enligt tre huvudprinciper som garanterar att konsumenten får produkter av utmärkt kvalitet och en unik smakupplevelse: gårdsuppfödning ute i det fria, långsam tillväxt och helt vegetabiliskt foder.

Label Rouge-kycklingar är de mest välkontrollerade kycklingar i Europa.
Label Rouge-kycklingar är de mest välkontrollerade kycklingar i Europa.

LABEL ROUGES TRE HUVUDPRINCIPER FÖR FÅGELUPPFÖDNING

  1. Gårdsuppfödning ute i det fria: Fåglarna föds upp i små grupper och har gott om plats. Från morgon till kväll har de tillgång till en stor ängsyta med träd och buskar där de kan följa sitt naturliga beteende.
  1. Långsam tillväxt: Endast lantraser med långsam tillväxt som lämpar sig för utomhusuppfödning väljs ut. Uppfödningstiden är minst 81 dagar, det vill säga dubbelt så lång tid som standardkycklingar, vilket räcker för att köttet ska bli fast och läckert.
  1. Helt vegetabiliskt foder: Fåglarna utfodras enbart med vegetabiliskt foder med minst 75 % spannmål, huvudsakligen från lokal odling, kompletterat med vitaminer och mineraler.

 

LÄTTA SOMMARRECEPT MED LABEL ROUGE-KYCKLING

 

LABEL ROUGE-kyckling med sesam, spenat, ingefära och potatis

Till 4 personer:
• 4 LABEL ROUGE-kycklingfiléer
• 1 msk honung
• 1 tsk sesamolja
• 2 msk sojasås
• 100 g grillade sesamfrön
• 500 g potatis
• 3 msk olivolja
• 600 g bladspenat
• 1 nypa muskotnöt
• 1 liten bit ingefära (ca. 2 cm)
• 1 vitlöksklyfta
• 3 msk rapsolja
• salt, peppar
• lite färsk krasse

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna. Blanda honungen med sojasåsen och sesamoljan, låt kycklingstrimlorna marinera i blandningen i 30 minuter.
Värm upp ugnen till 180 °C. Tvätta potatisen och skära i klyftor. Blanda dem med olivoljan och salta. Lägg ut potatisen på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta dem i cirka 30 minuter eller tills de är krispiga.
Ta kycklingstrimlorna ur marinaden och rulla dem i sesamfrön. Steka dem i en stekpanna med 2 msk rapsolja tills de är genomstekta (ca. 5 minuter på varje sida).
Skala och hacka ingefäran och vitlöken, fräsa dem i 1 msk rapsolja. Lägg till spenatbladen i flera omgångar och låt dem krympa. Krydda med muskotnöt, salta och peppra.
Lägg upp spenatbladen på tallrikar och lägg på kycklingstrimlorna. Garnera varje tallrik med potatisklyftor och strimla krasse över.

 

Wokad LABEL ROUGE-kyckling med pasta


Till 4 personer:
• 1 LABEL ROUGE-kyckling
• 2 lökar, finhackade
• 2 lagerblad
• ½ fänkålsstånd, finhackat
• 3 vitlöksklyftor, krossade
• 200 g smör
• 1 rosmarinkvist
• 1 timjankvist
• 2 dl sött vitt vin (eller torrt vitt vin med 1 msk honung)
• 200 g kokt pasta
• 2 Jonagoldäpplen, fint tärnade
• 1 knippa färsk lök, grovt tärnad
• 1 tsk finhackad persilja
• salt, peppar


Gör så här:
Massera kycklingen omsorgsfullt med salt och peppar. Tänk på att även krydda på insidan. Bryn LABEL ROUGE-kycklingen runt om i smör så att den får färg (använd en wokpanna och ge kycklingen tid att tillagas).
Lägg i kycklingen med fötterna uppåt. Tillsätt lök, fänkål, timjan, rosmarin och vitlök. Låt steka kort och häll sedan i det söta vita vinet. Ös med jämna mellanrum med stekskyn så att alla smaker blandar sig väl. Sätt lock på woken och ställ den i ugnen i 1 timme i 130 °C.
Ta upp kycklingen ur wokpannan, skjut upp örter och grönsaker mot kanterna men lämna stekskyn. Sätt tillbaka wokpannan på plattan, tillsätt pastan och låt den koka 1 minut. Tillsätt sedan äppelbitarna, den färska löken och persiljan. Slå av plattan och servera i wokpannan i ett stativ mitt på bordet.

Upphovsrätt till receptfotografierna: Fotografierna får användas fritt förutsatt att källan anges:

Sesamkyckling: © Denise Schuster / foodlovin.de

Wokad kyckling med pasta: © Frank Croes

Upphovsmannen ansvarar själv för innehållet i den säljfrämjande kampanjen. Europeiska kommissionen ansvarar inte för hur den utannonserade eller offentliggjorda informationen kan komma att användas.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Label Rouge-kycklingar är de mest välkontrollerade kycklingar i Europa.
Label Rouge-kycklingar är de mest välkontrollerade kycklingar i Europa.
Ladda ned bild
Recept för Label Rouge-kyckling med sesam, spenat, ingefära och potatis
Recept för Label Rouge-kyckling med sesam, spenat, ingefära och potatis
Ladda ned bild
Recept för wokad Label Rouge-kyckling med pasta
Recept för wokad Label Rouge-kyckling med pasta
Ladda ned bild
Label Rouge-gårdskycklingar födas upp med respekt för djurens välmående.
Label Rouge-gårdskycklingar födas upp med respekt för djurens välmående.
Ladda ned bild
Label Rouge-kycklingar går fritt utomhus året om.
Label Rouge-kycklingar går fritt utomhus året om.
Ladda ned bild
Label Rouge-märkningen garanterar gårdsuppfödning ute i det fria året om, långsam tillväxt och helt vegetabiliskt foder.
Label Rouge-märkningen garanterar gårdsuppfödning ute i det fria året om, långsam tillväxt och helt vegetabiliskt foder.
Ladda ned bild
Label Rouge-kvalitetsmärkningen har funnits i 50 år
Label Rouge-kvalitetsmärkningen har funnits i 50 år
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Sopexa
Sopexa
Kommunikationsbyrå för Label Rouge Jungfrugatan 30 nb
11444 Stockholm

0727394138http://www.sopexa.com