ManpowerGroup

Högtryck på arbetsmarknaden i norr – ca 400 lediga jobb

Dela

Det råder stor efterfrågan på arbetskraft i de norra delarna av landet och bara i ManpowerGroup tillsätts närmare 400 jobb innan sommaren framförallt i Sundsvall, Gävle och Luleå. Det är såväl industri-, lagerpersonal, kundtjänstmedarbetare som högskoleutbildade IT-specialister, ekonomer och handläggare som efterfrågas.

Efterfrågan på arbetskraft är väl spridd men med koncentration kring de större orterna. Flest lediga jobb finns i Sundsvall som söker handläggare, IT-specialister och ekonomer, Gävle där man letar IT-specialister, tekniker och administrativ personal och i Luleå och Skellefteå är det stor efterfrågan på industri- och lagerpersonal, receptionister och vaktmästare. I Luleå och i Umeå är det dessutom stor efterfrågan på personer till kundtjänst, truckförare och ekonomer.

Folk behövs även i Ludvika, som söker truckförare, i Mora och Falun som båda behöver industri- och lagerarbetare samt i Östersund, Sollefteå och Örnsköldsvik som alla efterfrågar kundtjänstmedarbetare och dokumentadministratörer.

- Många av företagen behöver anställa och att efterfrågan är spridd över Norrland är mycket glädjande, men man verkar ha svårare än någonsin att hitta kompetens. Här kan vi på Manpower göra verklig skillnad - givetvis när det gäller matchning men vi kan även bidra till att människor kommer in på arbetsmarknaden och därmed bryta utanförskapet för många, säger Eva Ageskär, regionchef Manpower.

- Vi har betydligt större efterfrågan än vad vi brukar ha under andra kvartalet och vi har just nu mycket stort tryck på att hjälpa våra kunder att rekrytera främst IT-specialister, ingenjörer av olika slag samt ekonomer på alla nivåer, främst på universitetsorterna, säger Eva Brunnberg, regionchef, Experis.

Totalt i landet finns det över 3 000 lediga jobb inom ManpowerGroup. Regionerna som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmste tiden:

• Göteborgsregionen inklusive Borås, Trollhättan, Uddevalla, Skövde: 1 045 jobb
• Stockholmsregionen inklusive Uppsala: 800 jobb
• Småland: 435 jobb
• Norra Sverige (främst Sundsvall, Gävle och Luleå, Dalarna, Umeå): 375 jobb
• Skåne och Blekinge (främst Malmö, Landskrona, Helsingborg): 343 jobb
• Östergötland: 100 jobb
• Mitt (främst Karlstad, Örebro, Västerås): 81 jobb

För mer information, kontakta:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, tel. 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Genom globala insikter och lokal expertkunskap skapar vi värde för våra kunder. Vi kallar det Innovative Workforce Solutions. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter och med fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Kommuner pratar integration genom jobb på Matchningsakuten i Almedalen21.6.2018 11:48Pressmeddelande

Hur löser vi integration genom jobb? Högkonjunktur, kompetensbrist och utanförskap. Att snabbt få ut nyanlända arbetssökande i arbetslivet är en viktig samhällsfråga och samtidigt en möjlighet för Sverige. Under Almedalsveckan i Visby bjuder ManpowerGroup in utvalda till Matchningsakuten i Almedalen för att prata om matchning och integration genom jobb. Tillsammans med kommunföreträdare diskuterar ManpowerGroup lösningar för att snabbt matcha rätt kompetens med rätt arbetsgivare. Följ #matchningsakuten på Twitter och LinkedIn 2-6 juli.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum