Resia AB

Högtryck på weekendresor – hit reser svenskarna

Dela

Nu är det högtryck på weekendresor. London ligger som vanligt i topp med en ökning på 30 procent under april-maj jämfört med 2016. Men städerna som ökar mest är Budapest och Alicante med ökningar på 57 respektive 22 procent. Maten och restaurangutbudet är viktigast på storstadssemestern och ett fint hotell går före både shopping och nöjesliv. Det visar en undersökning från TNS SIFO och färsk bokningsstatistik från Resia.

London (Källa: Matton)
London (Källa: Matton)

– London är som vanligt svårslagen och i år är det ovanligt många barnfamiljer som har bokat en weekendresa hit i april eller maj. Harry Potter-hysterin är fortfarande lika stor. Att kulturutbudet är viktigt syns också i vår SIFO-undersökning och det är lite förvånande att hotellvistelsen betyder mer än både shopping och nöje på storstadssemestern, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Även Prag är riktigt hett i vår och klättrar från fjärde till andra plats på topplistan. Det är också tydligt att New York, Paris och Amsterdam tappar, medan Palma ökar (+53 procent). Men vårens stora uppstickare är Budapest och Alicante – ingen av städerna fanns med bland topp tio i fjol.

– Alicante lockar tusentals svenskar varje år, men har inte varit ett populärt weekendresmål tidigare. Nu ser vi att staden faktiskt utmanar Barcelona. Det är billigt att flyga hit och det finns en härlig strand mitt i staden även här. Budapest är känt för sina varma källor och fina spaanläggningar, men staden erbjuder också mycket historia och kultur. Även barnfamiljerna har hittat hit tack vare det populära badlandskapet Aquaworld, säger Lina Eklund.

Hit reser svenskarna i vår (mest bokade flygresorna april-maj)
1. London (1)
2. Prag (4)
3. Barcelona (2)
4. Rom (5)
5. New York (3)
6. Palma (9)
7. Malaga (6)
8. Budapest (NY)
9. Paris (7)
10. Alicante (NY)

Det viktigaste på storstadssemestern *
1. Maten och restaurangutbudet
2. Kulturlivet (teatrar, musikaler, musik etc.)
3. Att jag hittar ett fint hotell
4. Shoppingutbudet
5. Nöjeslivet (barer och nattklubbar)

*Topplistan är baserad på en undersökning från TNS SIFO där totalt 1 322 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år.

För mer information, kontakta gärna:
Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

London (Källa: Matton)
London (Källa: Matton)
Ladda ned bild

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum