Huddinge kommun - politik

Höjd elevpeng och fler lärare 2022

Dela

Elevpengen räknas upp med 2 procent under 2022 vilket är 25 mnkr som går direkt ut till Huddinges skolor för att stärka och utveckla undervisningen.

- Tack vare att vi har sett över vår organisation och gjort smarta förändringar kan vi nu omdisponera mer pengar direkt till klassrummen, säger Jelena Drenjanin (M), ordförande i Grundskolenämnden i Huddinge.

Vid jämförelser med liknande kommuner som levererar bättre resultat till samma eller lägre kostnad var det tydligt att vi låg för högt i administration, chefstäthet och lokalkostnader. Vi har påbörjat ett förändringsarbete och bland annat minskat antalet enheter och enhetschefer på central förvaltning samt tydliggjort och digitaliserat de administrativa arbetsuppgifterna. Detta arbete har möjliggjort en höjning av elevpengen.

- Det känns bra att kunna leverera på de mål vi satt och att de som arbetar närmast eleverna förfogar över större del av resurserna, tillägger Jelena Drenjanin.

I budgeten för 2022 gör vi i den styrande koalitionen också en riktad satsning på grundskolan för att anställa fler lärare med NPF-kompetens - en viktig prioritering för att öka lärartätheten och stärka stödet till elever med diagnoser som ADHD och autism. På detta lägger vi 30 mnkr.

Vi har härmed tagit viktiga steg för att säkerställa att våra resurser går dit de gör mest nytta, något alla kommunens förvaltningar systematiskt arbetar med.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum