Umeå kommun

Höjd ersättning till familjehem

Dela

Individ- och familjenämnden höjer ersättningen till familjehem från och med 1 april.

Familjehem får en höjning på cirka 2 000 kronor per månad medan förstärkta familjehem och jourhem får en höjning med cirka 2 300 kronor per månad. För familjehem som tar emot syskonplaceringar höjs ersättningen med 6 500 kronor per månad för barn 2.

– Det här är ett sätt att förbättra vårt stöd och samtidigt göra oss än mer konkurrenskraftiga i rekryteringen av fler familjehem, säger Andreas Lundgren (S), individ- och familjenämndens ordförande.

Nämnden har tidigare beslutat att uppdrag som familjehem i första hand ska ske i kommunal regi. Endast i undantagsfall ska familjehem köpas in från privata företag, så kallade konsulentstödda familjehem. Behovet av familjehem är stort.

– Vi behöver fler familjehem och det här är en pusselbit i det arbetet. Vi hoppas att det här ger fler familjer ekonomiska förutsättningar för att bli familjehem, säger Björn Kjellsson (L), vice ordförande i individ- och familjenämnden.

Kontakt

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ- och familjenämnden
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum