Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman ger sig in kampen för att rädda haven

Dela

Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman tillsammans den svenska djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation, lanserar nu operation ”The Blue Bucket” för att sprida kunskap om, samt för att samla upp så mycket som möjligt av de 8 miljarder kg plast som årligen hamnar i våra hav.

Det finns närmare en miljon fritidsbåtar bara i Sverige som nu uppmanas att delta i operation ”The Blue Bucket”, där den blå spannen blir en tydlig symbol och ett redskap i arbetet. Skådespelaren Joel Kinnaman som bor Kalifornien och spenderar mycket tid genom sitt surfintresse i och nära havet, känner nu att han fått nog, och vill nu vara med att aktivt engagera sig i dessa viktiga frågor.

- Det går inte en dag utan att jag stöter på mängder av plast och skräp när jag surfar eller spenderar tid nära havet. Vi är alla en del av problemen genom vår konsumtion, och nu måste vi alla ta ansvar och hjälpas åt att göra något åt det, säger Joel Kinnaman.

Joel går nu in som aktiv ambassadör för djur- och naturorganisation The Perfect World Foundation, som samtidigt fått sitt godkännande som välgörenhetsorganisation med sitt 501(c)(3)-status även i USA

- Det sker en del storslagna och dessvärre för det mesta ganska misslyckade försök, som kostar enorma pengar, med att samla upp plast ur haven. Genom att skapa ett stort globalt engagemang så blir operation ”The Blue Bucket” världens största utbildnings- och uppsamlingsprojekt, säger Ragnhild Jacobsson medgrundare och VD för organisationen.

Problemet med plast i haven är naturligtvis globalt, och projektet ”The Blue Bucket” inleds under World Ocean Day den 8:e juni på Bohus-Malmön på svenska västkusten samt i Cannes på den franska Rivieran. Ambassadörerna Joel Kinnaman och legenden och oceanografen, amerikanska Dr Sylvia Earle, ställer sig bakom operationen. Många marinor har redan skrivit under på att hjälpa till med att dela ut den blå hinken för att uppmana båtägare att engagera sig. Hinken ersätter också engångssopsäckar som idag används av många för strandstädning.

- Detta är mitt första engagemang som Ambassadör för The Perfect World Foundation, men det är mycket jag vill engagera mig i på sikt, utrotningen av våra djur, skogsskövling och klimatproblemet är ytterligare frågor som behöver belysas. Men nu börjar vi med havet, avslutar Joel Kinnaman.

Sir David Attenborough: - ”En ny operation Dynamo

På en frukost hemma hos Sir David Attenborough, där grundarna av organisationen Ragnhild & Lars Jacobsson bl.a. planerade sin nya aktivitet för några veckor sedan, påminde den 93-årige världskändisen om ”Operation Dynamo”. Där evakuerades hundratusentals brittiska soldater 1940 ifrån Dunkirk och över engelska kanalen med hjälp av att premiärminister Winston Churchill mobiliserade tusentals små privatbåtar och skapade dåtidens största flotta. Likheten, mellan dessa initiativ är slående, men nu med ett annat syfte, nämligen att rädda haven, säger Sir David Attenborough, som mottog organisations pris, ”The Conservationist of the Year” på en galamiddag i Göteborg.

Kontakter

Om

The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Boozt.com i samarbete med The Perfect World Foundation - vill göra modebranschen grön8.8.2019 08:10:00 CESTPressmeddelande

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt.com och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket. Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.

Elmanders engagerar västsvenska skolelever - ska bygga insektshotell20.5.2019 07:10:00 CESTPressmeddelande

Genom att utlysa en tävling där skolelever bygger insektshotell hoppas makarna Amanda och Johan Elmander på att öka medvetenheten bland skolelever kring insekternas situation. Åtta västsvenska skolor och närmare 250 elever har tackat ja till tävlingen och skolklassen med det bästa bidraget tilldelas en prissumma på 10 000 svenska kronor. - Att bygga insektshotell är både ett roligt och lärorikt sätt att bidra, säger Amanda Elmander, initiativtagare till projektet.

Nytt magasin ska bota svenskarnas framtidsångest7.5.2019 08:15:00 CESTPressmeddelande

Den ideella organisationen The Perfect World Foundation satsar på tidningsmarknaden och lanserar i maj ett nytt glossy magasin av högsta papperskvalité – The Perfect World Magazine. Organisationen har baserat innehållet på det ökande intresset för klimat- och djurfrågor och första numret pryds av BBC-profilen David Attenborough. "Intresset för klimat- och djurfrågor växer kraftigt men utbudet av media som fokuserar på ämnet är fortfarande begränsat", säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

Victoria Silvstedt blir ambassadör för The Perfect World Foundation25.8.2018 10:36:18 CESTPressmeddelande

Den ideella organisationen The Perfect World Foundation arbetar för att skydda natur- och djurliv runt om i världen och har under flera år samarbetat med en rad kända namn för att uppmärksamma djur i kris. Nu är det klart att världsstjärnan Victoria Silvstedt blir ambassadör för The Perfect World Foundation och att hon kommer donera sin 120 000-kronorsklänning klänning under organisationens stödgala för natur- och djurliv i Göteborg den 6:e september.

Pressackreditering | The Polar Bear Ball - en stjärnspäckad stödgala för klimatet6.8.2018 12:15:09 CESTPressmeddelande

Den 6:e september 2018 arrangerar The Perfect World Foundation The Polar Bear Ball - den fjärde stödgalan som organisationen arrangerar för miljö och djurliv. Årets hedersgäster är den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson, TV-presentatören Sir David Attenborough, American Pie- stjärnan Shannon Elizabeth, fredspristagaren Rajendra Pachauri och Victoria Silvstedt. Även en mängd svenska profiler har tackat ja till att gästa stödgalan på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum