Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman ger sig in kampen för att rädda haven

Dela

Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman tillsammans den svenska djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation, lanserar nu operation ”The Blue Bucket” för att sprida kunskap om, samt för att samla upp så mycket som möjligt av de 8 miljarder kg plast som årligen hamnar i våra hav.

Det finns närmare en miljon fritidsbåtar bara i Sverige som nu uppmanas att delta i operation ”The Blue Bucket”, där den blå spannen blir en tydlig symbol och ett redskap i arbetet. Skådespelaren Joel Kinnaman som bor Kalifornien och spenderar mycket tid genom sitt surfintresse i och nära havet, känner nu att han fått nog, och vill nu vara med att aktivt engagera sig i dessa viktiga frågor.

- Det går inte en dag utan att jag stöter på mängder av plast och skräp när jag surfar eller spenderar tid nära havet. Vi är alla en del av problemen genom vår konsumtion, och nu måste vi alla ta ansvar och hjälpas åt att göra något åt det, säger Joel Kinnaman.

Joel går nu in som aktiv ambassadör för djur- och naturorganisation The Perfect World Foundation, som samtidigt fått sitt godkännande som välgörenhetsorganisation med sitt 501(c)(3)-status även i USA

- Det sker en del storslagna och dessvärre för det mesta ganska misslyckade försök, som kostar enorma pengar, med att samla upp plast ur haven. Genom att skapa ett stort globalt engagemang så blir operation ”The Blue Bucket” världens största utbildnings- och uppsamlingsprojekt, säger Ragnhild Jacobsson medgrundare och VD för organisationen.

Problemet med plast i haven är naturligtvis globalt, och projektet ”The Blue Bucket” inleds under World Ocean Day den 8:e juni på Bohus-Malmön på svenska västkusten samt i Cannes på den franska Rivieran. Ambassadörerna Joel Kinnaman och legenden och oceanografen, amerikanska Dr Sylvia Earle, ställer sig bakom operationen. Många marinor har redan skrivit under på att hjälpa till med att dela ut den blå hinken för att uppmana båtägare att engagera sig. Hinken ersätter också engångssopsäckar som idag används av många för strandstädning.

- Detta är mitt första engagemang som Ambassadör för The Perfect World Foundation, men det är mycket jag vill engagera mig i på sikt, utrotningen av våra djur, skogsskövling och klimatproblemet är ytterligare frågor som behöver belysas. Men nu börjar vi med havet, avslutar Joel Kinnaman.

Sir David Attenborough: - ”En ny operation Dynamo

På en frukost hemma hos Sir David Attenborough, där grundarna av organisationen Ragnhild & Lars Jacobsson bl.a. planerade sin nya aktivitet för några veckor sedan, påminde den 93-årige världskändisen om ”Operation Dynamo”. Där evakuerades hundratusentals brittiska soldater 1940 ifrån Dunkirk och över engelska kanalen med hjälp av att premiärminister Winston Churchill mobiliserade tusentals små privatbåtar och skapade dåtidens största flotta. Likheten, mellan dessa initiativ är slående, men nu med ett annat syfte, nämligen att rädda haven, säger Sir David Attenborough, som mottog organisations pris, ”The Conservationist of the Year” på en galamiddag i Göteborg.

Kontakter

Om

The Perfect World Foundation
The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Artister sjunger gratis för djuren24.4.2020 10:14:37 CESTPressmeddelande

Att klimatförändringarna påverkar vilda djur och vår natur är en fråga som engagerar. Den 16:e september planeras galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan med syfte att höja kunskapen och samla in pengar till vilda djur och naturområden i kris. Coronakrisen har helt tagit bort möjligheten för många artister att tjäna pengar, trots detta så ställer sveriges artistelit nu upp helt utan ersättning för de vilda djuren och klimatet. - Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut, säger Ragnhild Jacobsson, initiativtagare och VD på The Perfect World Foundation.

Climate AID – en Galakonsert på GöteborgsOperan3.4.2020 08:54:56 CESTPressmeddelande

Den 16:e september arrangeras för första gången Climate AID – en galakonsert med syfte att öka kunskapen runt klimatproblemen med fokus på djur, natur och för att lyfta innovativa lösningar. Bakom initiativet står den Göteborgsbaserade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation. - Vi vill skapa positiva krafter för att lyfta fram lösningarna, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Greta Thunberg går i giganters fotspår - tilldelas prestigefyllt pris29.12.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Greta Thunberg blir första svensk att tilldelas natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris, The Perfect World Award. Hon får även utmärkelsen ”The Conservationist of the Year”. Priset delas ut årligen och bland tidigare pristagare finns bland annat Dr. Jane Goodall och BBC-prodilen Sir David Attenborough. - Greta får priset för att hon har lyckats skapa en global uppmärksamhet kring klimatfrågan, säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

Boozt.com i samarbete med The Perfect World Foundation - vill göra modebranschen grön8.8.2019 08:10:00 CESTPressmeddelande

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt.com och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket. Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum