EVRY

Holmgrens Bil väljer EVRY för helhetslösning och moderniserat IT-stöd

Dela

(Stockholm, 24 maj 2016) EVRY har tecknat ett nytt omfattande avtal med Holmgrens Bil, en av Sveriges största privata bilhandlare. Avtalet innebär att EVRY tar ett totalansvar för koncernens IT-drift inklusive Service Desk och supportfunktion. Den nya lösningen syftar till att modernisera och etablera en kostnadseffektiv, flexibel systemmiljö väl anpassad för Holmgrens Bil och de enskilda medarbetarnas behov. Det nya avtalet med Holmgrens Bil är femårigt och har ett ordervärde om cirka 30 MSEK inklusive optioner.

Samarbetet omfattar hela Holmgrens Bils verksamhet där EVRYs leverans har ett uttalat fokus på användarvänlighet, produktivitet, stabilitet och skalbarhet.

”Med den här lösningen får vi säker tillgång till ett modernt IT-stöd som kan utveckla Holmgrens Bil ytterligare och där nytänkande ska göra oss till den ledande bilkoncernen i Sverige. Att EVRY nu tar ett totalansvar ger oss inte minst mer tid för våra kunder och möjligheter att ge ännu bättre service och utveckla nya tjänster, både för våra kunder och för våra egna medarbetare. EVRYs starka lokala närvaro i kombination med det stora företagets kapacitet och samlade erfarenhet matchar våra behov av en skalbar, framtidssäker miljö där vi förväntar oss hög kvalitet i alla led”, säger Mikael Undfors, IT-chef, Holmgrens Bil.

”När en av landets största och mest anrika bilhandlare nu väljer EVRY som partner för fortsatt tillväxt och framgång är det givetvis ett gott betyg som stärker oss i övertygelsen att vi kan erbjuda outsourcing i absolut framkant. I det här fallet vet vi också att EVRYs kapacitet att ta ett helhetsansvar för en geografiskt utspridd verksamhet med mycket höga krav på tillgänglighet och användarvänlighet har stor betydelse. Nu ser vi fram emot ett samarbete som ska göra Holmgrens Bil ännu bättre och bidra till att ge deras kunder ännu bättre service och attraktiva tjänster”, säger Fredrik Almén, Sverigechef EVRY.

”EVRY är stora men är framförallt en mycket stark lokal aktör, inte minst i Jönköpingsregionen där Holmgrens Bil AB har sitt huvudkontor. Lokal närvaro i kombination med våra mångåriga erfarenheter inom bilbranschen, kunskap om moderna molntjänster och bredd gör oss unika. Ett helhetsåtagande av det här slaget handlar förstås till stor del om att ge Holmgrens Bil bästa tänkbara förutsättningar att fokusera på den egna verksamheten, att sälja bilar och göra bilägandet enkelt och tryggt. Att vi nu får förtroendet att inleda ett nära, långsiktigt samarbete känns väldigt roligt och inspirerande”, säger Per Bråkenhielm, VP och verksamhetschef för den leverans som nu avtalats mellan Holmgrens Bil AB och EVRY Sweden AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.

EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

 

 

 

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

EVRY ASA: Fortsatt omsättningstillväxt och kraftigt förbättrad marginal jämfört med föregående år1.11.2017 11:25Pressmeddelande

(Fornebu den 1 november 2017) EVRY rapporterade en ökad omsättning samt ökade marginaler för det tredje kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Företaget har upplevt positiv intäktstillväxt inom alla affärssegment under tredje kvartalet 2017 och de förbättrade marginalerna är resultatet av en effektiv affärsmodell och genomförandet av alla strategiska åtgärder som har inletts de senaste kvartalen.

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden29.3.2017 11:32Pressmeddelande

(Oslo/Helsinki 29. mars 2017) EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland. Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen är dessutom att växa vidare i den finska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum