Region Örebro län

Hon är ny samordnare för suicidprevention i Region Örebro län

Dela

Lise Bergman Nordgren är ny samordnare för suicidprevention i Region Örebro län. Inför Suicidpreventiva dagen på torsdag tipsar hon om ett webbsänt seminarium om mötet med människor som drabbats av kris.

I Sverige dog 1 269 personer av självmord 2019. Det betyder många förlorade människoliv och sorg och saknad för de närstående. Men det betyder också stora kostnader för samhället. Lise Bergman Nordgren, psykolog och ny samordnare för suicidprevention i Region Örebro län menar att självmord inte bara är en fråga för psykiatrin, utan för hela samhället.

- För att lyckas med det förebyggande arbetet behöver alla delar av samhället involveras. Med den pågående covid-19-pandemin finns en risk för ökad psykisk ohälsa på en samhällsnivå. Det är därför viktigt att det sucidpreventiva arbetet inte faller bort till förmån för andra frågor, säger hon.

Webbsänt seminarium på Suicidpreventiva dagen

På torsdag den 10 september är det den Internationella suicidpreventiva dagen. Dagen har lanserats av Världshälsoorganisationen, WHO, för att belysa arbetet med att förhindra självmord. Lise Bergman Nordgren vill i samband med dagen tipsa om ett webbsänt seminarium som Folkhälsomyndigheten, NASP, Mind och Suicide Zero arrangerar.
Seminariet belyser det livsviktiga mötet med människor som drabbats av en kris och vad olika aktörer som socialtjänsten kan göra på egen hand och i samarbetet med skola, hälso- och sjukvård, polis, räddningstjänst och andra myndigheter och ideella organisationer.

Lise Bergman Nordgren har tidigare arbetat med bland annat samordning av utvecklingsprojekt inom Region Stockholm, samt utvecklat utbildningar och forskat vid Karolinska institutet och Linköpings universitet.

Vill verka för god och effektiv vård inom psykiatrin

Utöver uppdraget som samordnare för det sucidpreventiva arbetet ska Lise arbeta som kvalitetstrateg inom Område psykiatri i Region Örebro län.

- Jag vill arbeta för att personer som söker hjälp inom psykiatrin ska få en god och effektiv vård och att vården skapas tillsammans med dem som behöver den. I samordningsuppdraget för suicidprevention finns unika möjligheter att arbeta för alla medborgare, i alla åldrar, med vitt skilda aktörer som finns både inom och utanför hälso- och sjukvården verksamhet, säger Lise Bergman Nordgren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lise Bergman Nordegren. Foto: Lina Öhman
Lise Bergman Nordegren. Foto: Lina Öhman
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum