Linköpings kommun

Hon blir ny HR-direktör

Dela

Helene Larsson blir ny HR-direktör för Linköpings kommun. Hon kommer närmast från ett rekryteringsföretag, men har sedan tidigare ett långt förflutet i Linköpings kommun.

Helene Larsson, tillträdande HR-direktör
Helene Larsson, tillträdande HR-direktör

– Jag är väldigt glad över att kunna anställa Helene. Hon har mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla kommunens arbete med att vara en modern och attraktiv arbetsplats där medarbetarnas och chefernas kompetens och kreativitet tas till vara, säger Paul Håkansson, kommundirektör. 

Helene Larsson kommer närmast från rekryteringsföretaget AS&B Executive i Linköping, där hon varit anställd i tre år som seniorkonsult. Hon har dock god kännedom om Linköpings kommun efter närmare tolv år som anställd i kommunen, bland annat som avdelnings- och kvalitetschef på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, samt HR-chef och HR-konsult i olika roller i kommunen.

– För mig är det här en stor och spännande utmaning, som jag verkligen ser fram emot. Det finns en positiv kraft i Linköpings kommun, som vi kan dra stor nytta av som arbetsgivare. Det kommer att behövas med tanke på att vi behöver använda alla vägar som finns för att säkra vår kompetensförsörjning, säger hon.

Helene Larsson är 40 år och bosatt i Linköping. Hon är uppvuxen i Motala och har en examen från Programmet för personal- och arbetsvetenskap vid Linköpings universitet. Helene Larsson börjar som HR-direktör den 1 september. Hon efterträder Sonja Erlandsson, som tillträder tjänsten som utförardirektör och chef för Leanlink den 1 april. 

Kontakter

Helene LarssonTillträdande HR-direktör

Tillträder som HR-direktör 1 september 2021

Tel:0702- 655 682

Bilder

Helene Larsson, tillträdande HR-direktör
Helene Larsson, tillträdande HR-direktör
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum