Stockholms stad

Hon blir ny rektor på Spånga grundskola

Dela
Johanna Becker blir ny rektor på Spånga grundskola. Hon kommer närmast från en tjänst som rektor på Irstaskolan i Västerås.
Johanna Becker blir rektor på Spånga grundskola. Foto: Privat
Johanna Becker blir rektor på Spånga grundskola. Foto: Privat

Johanna Becker börjar arbeta som rektor på Spånga grundskola i juni men har redan hunnit besöka skolan och träffa personalen.

- Spånga grundskola är en bra och välskött skola. Det känns jättekul att bli rektor där.

Johanna Becker har varit lärare och skolledare på flera olika skolor. Hon har bland annat arbetat på Värmdö och på Södermalm tidigare. Då var hon lärare i hemkunskap, sedan dess har hon varit rektor och skolledare i Västerås och Surahammar. Nu blir hon rektor i Stockholms stad för första gången.

- Som rektor och skolledare har jag nytta av att veta hur det är att vara lärare. Jag förstår läraryrket, jag vet hur viktigt det är att lära känna eleverna. Relationer och förtroende är avgörande i mitt ledarskap.

Från hemkunskap till skolledare 

Johanna Becker växte upp i Borås. Redan på högstadiet bestämde hon sig för att bli hemkunskapslärare. Hon ville jobba i skolmiljön och har inte ångrat sig.

- Jag älskar att jobba i skolan. Det ger mig möjlighet att vara med där det händer, att påverka och göra skillnad i elevernas vardag.

Fakta och bakgrund 

Johanna Becker blir ny rektor på Spånga grundskola. Hon tillträder den 14 juni. Tidigare rektor på Spånga grundskola är nu rektor på en annan skola i Stockholms stad. 

Spånga grundskola har ungefär 500 elever varav cirka 90 stycken går en spetsutbildning i matematik och NO.

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Johanna Becker blir rektor på Spånga grundskola. Foto: Privat
Johanna Becker blir rektor på Spånga grundskola. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum