Norrköpings kommun

Hon får hedersamt lärarpris

Dela

Läraren Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium för bästa teknikläraren i Norrköping, Söderköping och Finspång. Det är Norrköpings polytekniska förening som delar ut priset.

Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium.
Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium.

Under tisdagskvällen överraskades Azira Hadziabdic som är teknik-och matematiklärare på Ebersteinska gymnasiet, med att bli utnämnd till bästa teknikläraren. Priset delas ut till en lärare som undervisar i teknik i grundskolans årskurs 7-9 eller i tekniska kurser på gymnasienivå vid en skola i någon av de tre kommunerna.

Motivering:

Azira är en mycket skicklig och kompetent lärare som inspirerar och engagerar elever varje dag i teknikundervisningen. Hon brinner för teknikämnet och har som ambition att kontinuerligt utveckla teknikprogrammet och teknikämnen på skolan. Hennes elever beskriver henne som fantastisk duktig, närvarande och engagerad lärare. Hon ser varje elev som individ och inspirerarar till personlig utveckling. Hon handleder eleverna i gymnasiearbetet och flera av hennes elever har fått stipendier och utmärkelse för arbeten inom teknik. Många utav de eleverna säger att de aldrig skulle lyckas så bra med sina resultat utan att ha haft Azira som lärare. Praktiska tillämpningar och UF-företagande är en del av utvecklingsområden som Azira engagerar sig i. Hon är motiverande och nytänkande som både eleverna och personal uppskattar.

Hon driver samarbete mellan teknikämnen inom skolan och även med andra program exempelvis industri- och elprogrammet. Azira ingår i nätverket för teknikcollege och jobbar med utveckling av teknikprogrammet i samarbetet med näringslivet och universitet. Tillsammans med andra kollegor har hon ordnat exempelvis teknikkvällar för tjejer, Makerspace, teknikmässan mm. Allt hon gör, gör hon med hjärtat!

Under kvällen delades det även ut stipendier till elever från Hagagymnasiet och Ebersteinska gymnasiet i Norrköping. Dessa stipendier delas även ut till friskolor och skolor i andra kommuner.

Kontakt:

Azira Hadziabdic
Titel: Tekniklärare på Ebersteinska gymnasiet
Telefon: 072-597 41 68

Charlotta Nordlöf
Titel: lektor och utvecklingsledare, FoU
Telefon: 011-15 30 26

_________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Avsändare: Andreas Schander, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Bilder

Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium.
Azira Hadziabdic har belönats med ett lärarstipendium.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum