Stockholms stad

Hon tar steget upp och blir rektor för första gången

Dela

Josefine Lannemar blir ny rektor på Tallkrogens skola. Hon kommer närmast från Gubbängsskolan där hon varit biträdande rektor i tio år.

Josefine Lannemar. Foto: Privat.
Josefine Lannemar. Foto: Privat.

Josefine Lannemar är en erfaren lärare och skolledare. Hon har varit både biträdande och tillförordnad rektor tidigare. Snart blir hon rektor för första gången.

- Jag är redo för att bli rektor nu och jag är jätteglad över att bli det just på Tallkrogens skola. Mina tio år som biträdande rektor på Gubbängsskolan, som ligger i närheten, är en bra grund, säger Josefine Lannemar.

Josefine Lannemar ser fram emot att lära känna verksamheten och bli en del av utvecklingsarbetet på Tallkrogens skola. Hennes första uppgift blir att ringa in skolans styrkor och utvecklingsområden tillsammans med sina nya medarbetare.

PRAO-perioden fick henne på andra tankar 

 Josefine Lannemar växte upp i Mullsjö och gick på gymnasiet i Jönköping. Som tonåring planerade hon för att bli polis. Men när hon i årskurs tre på gymnasiet återvände till sin egen grundskola för att göra PRAO kom hon på andra tankar.

- När jag fick göra PRAO på den grundskola där jag själv hade gått några år tidigare bestämde jag mig. Det var lärare jag ville utbilda mig till. På den vägen är det. Jag blev lärare, skolledare och snart är jag rektor.   

Josefine Lannemar utbildade sig till lärare i svenska och SO på Lärarhögskolan i Dalarna. Hon har också gått rektorsprogrammet på Högskolan Dalarna, Örebro Universitet och Mälardalens högskola i samverkan. Dessutom har hon en magisterutbildning i pedagogik med inriktning mot utbildningsledning.

Josefine Lannemar tillträder tjänsten som rektor på Tallkrogens skola i augusti. 

Fakta om Tallkrogens skola

Tallkrogens skola har ungefär 490 elever från förskoleklass till årskurs 6. Utöver skolans ordinarie undervisning finns också två särskilda undervisningsgrupper, en för årskurs 1–3 och en för årskurs 4–6. Mer om Tallkrogens skola. 

Kontakt: Josefine Lannemar, telefon 076-124 73 66 och josefine.lannemar@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Josefine Lannemar. Foto: Privat.
Josefine Lannemar. Foto: Privat.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Ungdomsorkestrar från Järva, Skärholmen och Farsta intar Berwaldhallen 22 maj 202213.5.2022 09:58:38 CEST | Pressmeddelande

160 ungdomar från stadens förorter spelar på Berwaldhallen tillsammans med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av konferencier Kalle Moraeus. Genom Kulturskolans orkesterskola El Sistema Stockholm intar de unga musikerna scenen den 22 maj kl. 15:00, då deras läsår avslutas i ett sprakande musikaliskt firande. Välkommen även på genrepet 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum