Bookmark Förlag

Höstens stora barnbokssatsning heter Karma och Jonar

Dela

Idag lanseras Karma och Jonar: Klipptrollen, den första delen av fem i Sagan om Glimeria, en storslagen äventyrsberättelse för åldern 5–11 år. Bakom boken står den fiktiva karaktären Zelda Falköga, en av få personer som någonsin besökt Glimeria.

Karma och Jonar är en episk berättelse om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och förslagenhet trotsar hot och faror för att rädda riket.

De två oväntade hjältarna utsätts för en rad äventyr i kampen för att befria Glimeria från Stendraken som har kommit för att stjäla landets magiska stjärnglöd. Med på äventyren är kinten Gala (ett slags blandning mellan katt och räv, vars päls byter färg vid olika känslolägen) och den svarta enhörningen Remus. 

Tilltalet är modernt med en ambition att nå ut till en ung målgrupp. Med inspiration från Ronja Rövardotter och Handbok för superhjältar, och med utgångspunkt i färgsprakande karaktärer och vackra illustrationer, förmedlar Karma och Jonar ett fint och viktigt budskap – att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Samtidigt genomsyras berättelsen av eviga frågor som hur det är att växa upp och det godas kamp mot det onda.

Författaren Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som någonsin har besökt landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet, den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

”Jag har varit nästan överallt, men ingen plats har varit lika häpnadsväckande som det avlägsna landet Glimeria”, säger Zelda Falköga. ”Och det finns inga som gjort samma intryck på mig som de unga hjältarna Karma och Jonar.”

Zelda Falköga är en fiktiv avsändare, och bakom henne står en artist/författare som valt att förbli anonym i detta projekt.

Till boken finns ett introduktionshäfte med extramaterial, och på Spotify även ett särskilt soundtrack, Genom eld. Förlaget har även tagit fram en läsguide och en lärarhandledning för boken och serien. Kommande böcker ges ut med sex månaders mellanrum.

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum