Ticket

Höstlovets charterraketer – Madeira, Antalya, Hurghada och Dubai

Dela

Höstlovet vecka 44 är en av de mest reseintensiva veckorna under hela året, eftersom det till skillnad från till exempel sportlovet inträffar samtidigt för alla skolor i hela landet. Sommarens semester känns avlägsen och många barnfamiljer vill fly höstmörkret med en veckas sol- och badsemester. Helst spenderar svenskarna höstlovet på Gran Canaria, Teneriffa eller Cypern – men det är Antalya, Hurghada, Dubai och Madeira som är årets hetaste uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Levadavandring på Madeira i fantastisk natur.
Levadavandring på Madeira i fantastisk natur.

Effekten av sommarens långvariga värmebölja, med minskat antal utlandsresor som följd, ser ut att sitta i även under höstlovet – resorna under denna populära semestervecka minskar med 9 procent jämfört med höstlovsveckan 2017. Det är dock fortfarande många svenskar som vill mota bort eventuellt höstdeppigt humör med en semesterresa utomlands. Vinterns stora resmål Gran Canaria är mest populärt, följt av grannön Teneriffa. Men många svenskar väljer även att tillbringa höstlovet i Medelhavet, där värmen håller i sig även i oktober, med solsäkra Cypern i toppen.

De resmål som ökar mest i Medelhavet är dock Antalya, vars återhämtning började synas redan i våras och med en bokningsökning på 36 procent nu är tillbaka på allvar, samt Hurghada, som backade kraftigt i kölvattnet av den arabiska våren men i år ökar bokningarna med hela 32 procent inför höstlovet.

- De kraftiga bokningsökningarna till främst Antalya och Hurghada visar att dessa resmål, som under flera år backat rejält i antal svenska besökare, nu på allvar är tillbaka på semesterkartan, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Även Dubai lockar allt fler solsugna svenskar och klättrar 33 procent. Dubai har sedan länge varit känt som ett resmål i absoluta lyxsegmentet, men håller nu på att bli en ny charterfavorit hos många andra målgrupper, bland annat barnfamiljer. Höstlovets stora raket är däremot Madeira, som uppvisar en bokningsökning på 50 procent. Hit reser många svenskar inte för att njuta av sol och bad i första hand, utan för den vackra naturens och de sköna vandringsledernas skull.

- Att vandra på Madeira under höstlovet är något jag starkt rekommenderar. Över hela ön löper gamla vattenkanaler, levador, där många har bra vandringsstråk som löper längsmed kanalen. Ett härligt sätt att både upptäcka vackra Madeira och även få skön motion under semester, tipsar Katarina Daniels vidare.

Höstlovets charterraketer

  1. Madeira, +50 procent
  2. Antalya, +36 procent
  3. Dubai, + 33 procent
  4. Hurghada, +32 procent
  5. Boa Vista (Kap Verde), + 24 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, charterresor bokade tom 9 oktober med avresa 26 oktober – 2 november 2018


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation, samarbetsförslag eller allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32Katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Levadavandring på Madeira i fantastisk natur.
Levadavandring på Madeira i fantastisk natur.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Reserush till Tel Aviv för Eurovision16.5.2019 07:45:00 CESTPressmeddelande

Tel Aviv – ett spännande, exotiskt resmål som seglat upp som en av svenska resenärers trendigaste weekendstäder. Ett gigantiskt utbud av arkitektur, design, restauranger och legendariskt nattliv, tillsammans med en lång sandstrand. I år är Tel Aviv värd för Eurovision Song Contest, och svenskar som vill se Sverige tävla i semifinalen på torsdagen och naturligtvis även finalen på lördagen har gett en ökning av resebokningar till staden på 178 procent.

Kyligt vårväder ökar efterfrågan på utlandsresor10.5.2019 07:40:00 CESTPressmeddelande

Maj har hittills bjudit på betydligt kallare väder än vanligt, med snö- och hagelbyar på många håll runt om i landet. Detta har lett till att efterfrågan på utlandsresor till varmare temperaturer ökar. Många svenskar passar på att resa iväg inom de kommande veckorna, till exempel i samband med Kristi himmelsfärd eller Nationaldagen, medan andra vill garantera en varmare semester och därför ser till att solsäkra sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum