Ticket

Höstlovets charterraketer

Dela

Höstlovet är en av svenskarnas mest intensiva resveckor under hela året, och många passar på att resa utomlands för ett avbrott i höstvardagen. Favoriten Gran Canaria är det mest populära resmålet, men minskar dock bokningarna med 15 procent jämfört med förra året. Istället lockar grannön Lanzarote allt fler svenskar, och ökar antalet resebokningar med 64 procent under höstlovsveckan, enligt färsk statistik från Ticket.

- Kanarieöarna är ett perfekt resmål under höstlovet. Värmen från i somras ligger kvar med härliga temperaturer runt 25 grader, med sköna grader även i havet, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Gran Canaria har under decennier varit ett av svenskarnas absolut mest populära resmål under vinterhalvåret. Den populära ön, med vackra stränder och ett stort utbud av olika aktiviteter, lockar alla typer av resenärer – oavsett önskemål på semestern. Många svenskar har dock besökt Gran Canaria, och då svenskarna i stor utsträckning lockas av nya upplevelser på semestern tittar många på alternativa resmål. Grannön Lanzarote, den mest vulkaniska av Kanarieöarna med spännande lavalandskap att utforska, är ett alltmer populärt alternativ och ökar bokningarna med drygt 64 procent inför höstlovsresorna.

Även några av Medelhavets mest omtyckta resmål ökar bokningarna kraftigt under höstlovet. Populära Rhodos ökar med 30 procent, och Alanya – en riktig raket de senaste åren efter de kraftiga minskningarna 2016 – ökar nästan lika mycket. Till följd av en svag svensk valutautveckling har flera researrangörer minskat utbudet till dyra eurodestinationer, och satsar istället på prisvärda Egypten. Denna satsning har fått effekt – Hurghada, Egyptens främsta semesterresmål, ökar resebokningarna med 19 procent.

Bland barnfamiljer är höstlovsveckan extra populär, eftersom man då har skolornas terminer att förhålla sig till för ledighet. Dessutom innebär en charterresa bekvämlighet och smidighet, både i bokningsprocessen och under själva resan – något som i hög grad efterfrågas bland många resenärer, inte minst bland barnfamiljer med en intensiv vardag.

- De flesta barnfamiljer med barn i skolåldern måste förhålla sig till terminernas lov, vilket påverkar möjligheten till en utlandsresa. Höstlovet blir därför en otroligt populär vecka att passa på att rea utomlands, medan de resenärer som har möjlighet att resa vid andra tillfällen kan spara tusenlappar, eftersom minskad efterfrågan ger lägre priser på resor utanför lovveckorna, tipsar Katarina Daniels vidare.

Höstlovets främsta charterraketer

  1. Lanzarote, + 64 procent
  2. Rhodos, + 30 procent
  3. Alanya, + 29 procent
  4. Hurghada, + 19 procent
  5. Cypern, + 7 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, avresor under höstlovsveckan v. 44


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Krav på coronatester och hälsodeklarationer vid resor i coronatider9.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

Efter att UD den 30 juni hävde sin avrådan för resor till 11 länder så har resebokningarna stadigt ökat igen. Resmålen kan dock fortfarande ha olika regler och restriktioner för svenska resenärer, och krav på coronatester på flygplatsen eller att man måste fylla i onlineformulär innan man reser till landet skapar förvirring bland svenska resenärer, rapporterar resebyrån Ticket.

Osäkerhet kring corona ger uppsving för charter och paketresor7.7.2020 05:10:00 CESTPressmeddelande

UD hävde den 30 juni sin avrådan för resor till 11 länder, och under juli börjar charterbolagen återigen flyga till de populära sommarresmålen i Spanien, Grekland och Kroatien. Osäkerheten kring vad som gäller har samtidigt lett till att nästan 40 procent av semesterresenärerna väljer att boka charterresa eller paketresa istället för att boka flygbiljetten och hotellet separat, visar statistik från resebyrån Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum