Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Höstterminens program hamnar i brevlådan den 29 augusti

Dela

Nu startar en ny termin med Svenska kyrkan Västerås. Höstterminsprogrammet erbjuder över 200 grupper och mötesplatser för alla åldrar och landar i västeråsarnas brevlåda den 29 augusti.

Allt som händer i Svenska kyrkan Västerås under hösten 2019.
Allt som händer i Svenska kyrkan Västerås under hösten 2019.

Barn & familj Upptäck våra öppna förskolor, babymassage, after school, barnkörer och många andra aktiviteter och mötesplatser för barn med vuxen. Alla våra verksamheter för barn är avgiftsfria.

Konfirmation & ungdom Unga behöver inte tycka, se ut eller tro på något speciellt sätt. Hos oss är alla välkomna precis som de är. Vi har konfirmation med olika inriktningar som dans, fotboll och rock. Vi har ungdomskvällar och många andra sammanhang där unga kan vara med och kan påverka det man gör.

Vuxen Vi har många mötesplatser där vuxna kan umgås med andra och bland annat ta del av intressanta föreläsningar, samtala kring existentiella frågor, lyssna till lokala musiker, äta sopplunch eller bara njuta av sällskapet över en fika. De flesta mötesplatser är öppna och kräver ingen föranmälan.

Kör & musik Traditionell sakral musik möter rock. Nybörjare möter den vana körsångaren. Barn och unga möter vuxna. Hos oss hittar alla en kör som passar och musik som man gillar.

Gudstjänst Kyrkorummet är byggt för mötet med det eviga. Här får man möjlighet att reflektera över livet i ett samtal med sig själv och med Gud. Gudstjänster firas alla veckans dagar i någon av våra kyrkor, både medeltida och nya.

Allt som händer hittar du också på www.svenskakyrkan.se/vasteras.

Lite statistik

Höstterminsprogrammet erbjuder över 200 grupper och mötesplatser för alla åldrar.
87 grupper för barn och unga: 18 öppna grupper för barn, 14 barngrupper, 6 grupper för barn och familj, 26 körer för barn och unga, 14 konfirmandgrupper och 9 ungdomsgrupper.
71 grupper för daglediga: 14 med program, 39 andra mötesplatser, 6 körer och 12 med lunch.
43 grupper för övriga vuxna: 24 körer, 11 mötesplatser om tro och 8 övriga mötesplatser.
Hösten erbjuder också 60 musikevenemang: 37 konserter och 23 musikgudstjänster.
Och så firas det gudstjänst alla veckans dagar i någon av våra 28 kyrkor och kapell i och kring Västerås.

Nyckelord

Bilder

Allt som händer i Svenska kyrkan Västerås under hösten 2019.
Allt som händer i Svenska kyrkan Västerås under hösten 2019.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum