Djurens Rätt

Hotellkedjan Best Western International säger nej till burägg

Dela

I början av maj inledde Djurens Rätt, tillsammans med den globala koalitionen Open Wing Alliance, en kampanj mot Best Western, en av världens största hotellkedjor, och mot deras avsaknad av en buräggsfri policy. Efter ungefär en och en halv månad meddelar nu Best Western International att de kommer att slopa buräggen på samtliga hotell senast år 2025.

Foto: Shutterstock/zhangyang13576997233
Foto: Shutterstock/zhangyang13576997233

– Vi är mycket glada över att Best Western gör som många andra stora företaget och säger nej till burägg. Med sina tusentals hotell världen över kommer deras beslut att göra skillnad för många, många hönor, säger Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt.

Best Western International har fler än 4 000 hotell i 19 länder runt om i världen. Deras nya policy inkluderar samtliga av dessa och även alla typer av ägg som används på hotellen. Senast år 2025 ska den nya policyn vara införd globalt. 

– Vi fortsätter samtalen med Best Western Skandinavien angående en kortare tidsram för utfasningen. I vårt närområde jobbar i stort sett alla företag mot 2020 och vi hoppas såklart att även Best Western kommer att göra det, säger Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt.

Open Wing Alliance är ett av exemplen på hur Djurens Rätt verkar internationellt. Den globala koalitionen består av 63 djurrätts- och djurskyddsorganisationer världen över som tillsammans verkar för en handel fri från burägg. 

Fakta

  • 8,3 miljoner hönor hålls i den industriella äggproduktionen i Sverige.
  • Nästan 11 procent av dessa (900 000 hönor) hålls i burar. 
  • I Sverige får det vara högst 16 hönor per bur och ytan per höna är minst 600 kvadratcentimeter, vilket är mindre än ett A4-ark.
  • Djurens Rätts kartläggning Äggläget (www.djurenratt.se/agglaget) visar hur svenska företag har tagit ställning till burägg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Shutterstock/zhangyang13576997233
Foto: Shutterstock/zhangyang13576997233
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Glädjande att utredning föreslår införande av grovt djurplågeribrott11.2.2020 14:32:43 CETPressmeddelande

Grovt djurplågeribrott, med ett maximalt straff på fyra års fängelse, ska införas i brottsbalken för de allvarligaste fallen av djurplågeri. Det var huvudförslaget när landsbygdsminister Jennie Nilsson idag tog emot utredningen om straff och andra sanktioner vid brott mot djur. Förslaget är något som Djurens Rätt har framfört under lång tid och organisationen gläds åt att det nu kan bli verklighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum