Åre 2019

Hov1 bland artisterna på alpina VM: "i princip en egen musikfestival"

Dela

Åre 2019 vill inspirera till alpin skidåkning men alpina världsmästerskapen i februari är också musikens VM. Artister som hyllade Hov1 blandas med lokala musikakter som tillsammans kommer lyfta VM-upplevelsen. – Det blir i princip en egen musikfestival, säger Per Wiklander, Arenaproducent.

Hyllade Hov1 spelar på Medals Plaza onsdag 6 februari, 19.30. Foto: pressbild
Hyllade Hov1 spelar på Medals Plaza onsdag 6 februari, 19.30. Foto: pressbild

Ett världsmästerskap i alpin skidåkning erbjuder inte bara tävlingar i världsklass. Sponsorbyn, torget och Medals Plaza kommer att bidra till att höja stämningen, inte minst med hjälp av de artister som kommer göra sitt för att få folket att dansa. Först ut på stora scenen på Medals Plaza är Teddybears, som också står bakom den officiella VM-låten, följda av hyllade hiphopbandet Hov1. 

– Vi vill att utbudet ska tilltala många och därför är vi glada att kunna presentera allt från Teddybears och Rakel till Linda Sundblad. Vi tror att framför allt den yngre publiken kommer att bli jätteglada över att kunna se till exempel Hov1 live på Medals Plaza, säger Per Wiklander, arenaproducent för Åre 2019.

Sandro Cavazza, Mariette, Linda Sundblad och ISA hör till de som kommer spela på Medals Plaza och på tävlingsarenan. Artister som Rakel, Selma & Gustaf, Tanja Nordfjell, Engmans kapell (där André Myhrer spelat) och Paulo Mendonca representerar alla möjliga genres och breddar de kulturella inslagen. Per Wiklander garanterar att det kommer att finnas något för alla smaker. 

– Blandningen av olika genres är unik för ett VM. Vi har allt från allsångsafterski och DJ’s till det hetaste artistnamnet just nu. Och allt däremellan. I publikuppvärmningen på arenan blandas sambatrumslagare, jojk, partyband, folkrock och blivande svenska popstjärnor. Det kommer bli bra drag, säger Wiklander och fortsätter:

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en så bra blandning av underhållning. Det blir i princip en egen musikfestival där små och stora, lokala och nationella akter blandas. Olika delar av vår kultur möts under VM-flaggan.

Och det är inte bara arrangören som ser VM som en chans att visa upp svensk och jämtländsk musikkultur. Det är också ett sätt för banden att nå ut i bruset.

– En spelning på VM innebär automatiskt en stor och entusiastisk publik så det är klart att det är ett drömgig. Och ett bra läge att nå ut med sin musik och sitt namn.

En timme innan tävlingsstart kommer det bjudas på musik på arenan som uppvärmning inför varje gren. På Food & Beer Court i Sponsorbyn erbjuds After och Between Ski varje dag och programmet för scenen på Medals Plaza garanterar feststämning på kvällarna. 

vår hemsida och i vår app hittar du programmet dag för dag. På hemsidan kan du filtrera dina sökresultat på datum, plats och typ av evenemang. Under Festivalprogram på hemsidan kan du se festivalprogrammet uppdelat på arenor och läsa mer om varje programpunkt. I vår nya evenemangsapp Åre 2019 Event App har du dessutom programmet i sin helhet direkt i handen och kan få dagliga uppdateringar om vad som sker. 

Nyckelord

Bilder

Hyllade Hov1 spelar på Medals Plaza onsdag 6 februari, 19.30. Foto: pressbild
Hyllade Hov1 spelar på Medals Plaza onsdag 6 februari, 19.30. Foto: pressbild
Ladda ned bild
Alpina VM bjuder på mer än tävlingar i världsklass. Festivalprogrammet fylls på allt eftersom. Foto: Åre 2019
Alpina VM bjuder på mer än tävlingar i världsklass. Festivalprogrammet fylls på allt eftersom. Foto: Åre 2019
Ladda ned bild
Sandro Cavazza spelar på Medals Plaza lördag 9 februari. Foto: pressbild
Sandro Cavazza spelar på Medals Plaza lördag 9 februari. Foto: pressbild
Ladda ned bild
ISA är en av de stjärnor som förgyller  alpina VM. Foto: pressbild
ISA är en av de stjärnor som förgyller alpina VM. Foto: pressbild
Ladda ned bild
Linda Sundblad, tidigare i Lambretta, värmer upp publiken i Åre. Foto: pressbild
Linda Sundblad, tidigare i Lambretta, värmer upp publiken i Åre. Foto: pressbild
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum