TT Nyhetsbyrån

Hovet väljer TT Nyhetsbyrån

Dela

TT Nyhetsbyrån får prestigeuppdraget – blir officiell bildbyrå vid prins Nicolas dopceremoni.

Prins Nicolas. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Prins Nicolas. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dopet av prins Nicolas, son till prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill, hålls i Drottningholms slottskyrka den 11 oktober 2015. TT Nyhetsbyrån ansvarar för hela bildproduktionen under dopceremonin. I uppdraget ligger även att TT ansvarar för att förse andra medier i Sverige och nyhetsbyråer världen över med material.

TT Nyhetsbyrån har lång erfarenhet av att vara officiell bildbyrå vid kungliga tillställningar. Liknande förtroendeuppdrag fick vi vid prinsessorna Estelles och Leonores dop och alla kungabarnens bröllop.

Genom ett stort antal fotografer, både stillbild och rörlig bild, kommer TT Nyhetsbyrån att säkerställa en så heltäckande produktion och leverans som möjligt. Vi erbjuder förutom stillbildsleverans även direktsändning utanför kyrkan, inslag och shoot-it-live.

Vi är väldigt stolta över att hovet har gett oss uppdraget att dokumentera dopet av prins Nicolas” säger TT Nyhetsbyråns vd och ansvarige utgivare Jonas Eriksson.

”Som Nordens största nyhetsbyrå är det vårt ansvar att dokumentera dopet på ett förstklassigt sätt samt sprida materialet genom vårt nätverk av samarbetspartners världen över” säger TT Nyhetsbyråns övergripande nyhetschef Marika Långström.

För frågor om bildleveransen

Tobias Röstlund, bildbyråchef TT Nyhetsbyrån
tobias.rostlund@tt.se
Mobil +46-70 555 31 66


Marika Långström, övergripande nyhetschef TT Nyhetsbyrån
marika.langstrom@tt.se
Mobil +46-70 650 98 26

Kontakter

Sara Perers
Marknadschef
sara.perers@tt.se
0739030000

Bilder

Prins Nicolas. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Prins Nicolas. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se
I nästan hundra år har TT Nyhetsbyrån varit först med det senaste, och i dag är vi en mångfacetterad medieproducent som både servar mediebranschen med nyheter och säljer bild, video och grafik till företag, myndigheter eller organisationer.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

Vi utreder hantering av kränkningar26.10.2017 00:00Blogginlägg

Två tidigare medarbetare på TT Nyhetsbyrån har öppet, i bland annat i branschtidningen Resumé, berättat om hur de upplever att vi som arbetsgivare hanterat deras anmälningar om kränkningar. Fallen rör händelser som i september 2014 renderade en muntlig varning och därefter i en skriftlig sådan i februari 2015. Detta handlar inte om en person i arbetsledande ställning. Vi beklagar djupt att det finns medarbetare som har lämnat TT med bilden av att vi inte i tillräckligt hög grad har tagit vårt ansvar som arbetsgivare. Det står för oss tydligt att vi från vår sida inte gjort tillräckligt för dem sedan de tog det viktiga steget att berätta. TT kommer nu att tillsätta en extern utredning som ska undersöka hur vi har agerat i samband med de här fallen. Den kommer inte att rapportera till TT:s ledning, utan till huvudskyddsombudet och SJF-klubben. Vi har från ledningens sida inte fått några nya fall rörande kränkande särbehandling på våra bord under de senaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum