TT Nyhetsbyrån

Hovet väljer TT Nyhetsbyrån

Dela

TT Nyhetsbyrån blir officiell bildbyrå vid prins Oscars dopceremoni. Dopet av prins Oscar, son till kronprinsessan Victoria och prins Daniel, hålls den 27 maj 2016. TT Nyhetsbyrån ansvarar för hela stillbildsproduktionen i Slottskyrkan under dopceremonin. I uppdraget ligger även att TT förser andra medier i Sverige och nyhetsbyråer världen över med material.

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Jessica Gow/TT
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Jessica Gow/TT

Vi är väldigt stolta över att hovet har gett oss förtroendet och uppdraget att dokumentera prins Oscars dop" säger TT Nyhetsbyråns vd och ansvarige utgivare Jonas Eriksson.

TT Nyhetsbyrån har lång erfarenhet av att vara officiell bildbyrå vid kungliga tillställningar. Liknande förtroendeuppdrag fick nyhetsbyrån vid prinsessorna Estelles och Leonores samt prins Nicolas dop. TT var också officiell bildbyrå vid alla kungabarnens bröllop.

Det är ett stort uppdrag och det ligger veckor av planering bakom för att kunna samordna ett stort fotografteam, få till det rätta flödet och de rätta positionerna. Att vi även denna gång får förtroendet från hovet vittnar om att vi gjort ett bra arbete vid tidigare kungliga dop och bröllop” säger TT Nyhetsbyråns fotograf Jonas Ekströmer, som har ansvar för planering och samordning inför dopceremonin.

TT satsar stort och har många fotografer och videofotografer på flera unika positioner - i kyrkan vid dopceremonin och utanför. Redaktionen är extra bemannad, bland annat med rutinerade bildredaktörer som snabbt ska skicka ut de exklusiva bilderna och med videoredaktörer som bildproducerar livesändningarna samt redigerar inslag löpande. Förutom stillbilder, livesändningar och inslag erbjuder TT också shoot-it-live och olika typer av bildpaket.

”Våra fotografer och redaktörer har mycket lång erfarenhet av liknande tillställningar och vi kommer att leverera förstklassigt material till våra kunder i Sverige och till samarbetspartners runt om i världen” säger TT Nyhetsbyråns övergripande nyhetschef Marika Långström.

Kontaktpersoner

Jonas Ekströmer, fotograf TT Nyhetsbyrån, planeringsansvarig
jonas.ekstromer@tt.se
Mobil +46-70 656 39 66

Marika Långström, övergripande nyhetschef TT Nyhetsbyrån
marika.langstrom@tt.se
Mobil +46-70 650 98 26

Åsa Yngve, affärsutvecklare TT Nyhetsbyrån
asa.yngve@tt.se
Mobil + 46-70 331 27 74

Nyckelord

Bilder

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Jessica Gow/TT
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Jessica Gow/TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se
TT Nyhetsbyrån producerar text, bild, grafik och video med betoning på nyheter och reportage. Vårt material och våra arbetsmetoder är anpassade både för digitala flöden och tryckta medier. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många företags, myndigheters och organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Läs mer på tt.se.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

Vi utreder hantering av kränkningar26.10.2017 00:00Blogginlägg

Två tidigare medarbetare på TT Nyhetsbyrån har öppet, i bland annat i branschtidningen Resumé, berättat om hur de upplever att vi som arbetsgivare hanterat deras anmälningar om kränkningar. Fallen rör händelser som i september 2014 renderade en muntlig varning och därefter i en skriftlig sådan i februari 2015. Detta handlar inte om en person i arbetsledande ställning. Vi beklagar djupt att det finns medarbetare som har lämnat TT med bilden av att vi inte i tillräckligt hög grad har tagit vårt ansvar som arbetsgivare. Det står för oss tydligt att vi från vår sida inte gjort tillräckligt för dem sedan de tog det viktiga steget att berätta. TT kommer nu att tillsätta en extern utredning som ska undersöka hur vi har agerat i samband med de här fallen. Den kommer inte att rapportera till TT:s ledning, utan till huvudskyddsombudet och SJF-klubben. Vi har från ledningens sida inte fått några nya fall rörande kränkande särbehandling på våra bord under de senaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum