Åklagarmyndigheten

Hovrättsdom i ärende om grova våldtäkter på äldreboende i Lerum

Dela

På fredag den 30 september kl. 11 meddelar Hovrätten för Västra Sverige dom i det mål där en 33-årig man i tingsrätten dömdes för 19 fall av grova våldtäkter, fem fall av grovt sexuellt tvång och grovt barnpornografibrott. Åklagarna är tillgängliga när dom meddelats.

Målnummer i hovrätten: B 4828-22.

Kontakt

Åklagarna är tillgängliga på fredag 30 september kl. 13-14.

Kammaråklagare och förundersökningsledare Hediye Kurt, 010-562 70 74.

Kammaråklagare Anna Arvidsson, 010-562 56 40.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Välkommen på medieseminarium om cyberkriminalitet23.11.2022 08:59:55 CET | Pressmeddelande

En ung man är skyldig svenska staten över 319 miljoner kronor efter att polis och åklagare för första gången lyckats identifiera och lagföra en administratör av en marknadsplats för narkotika på Darknet. Den nu nedsläckta narkotikahandelsplatsen, Flugsvamp 2.0, kan beskrivas som ett Tradera för droger. Onsdag den 7 december kl. 13 berättar åklagare och polis mer om ärendet på ett medieseminarium på Åklagarmyndigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum