Åklagarmyndigheten

Hovrättsdom i ärende om synnerligen grov narkotikasmuggling

Dela

I dag tisdag den 15 juni kl. 11 meddelar Hovrätten för Västra Sverige dom i målet om synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott, det så kallade Sigma-målet. Åklagarna är tillgängliga för media efter lunch.

De 13 personer som åtalats är misstänkta för att ha ingått i en organiserad och storskalig smugglingsverksamhet och med en gemensam brottsplan ha smugglat stora mängder narkotika från Nederländerna till Skandinavien.

Målnr: B 4433-20. 

Kontakt

Vice chefsåklagare Anna Svedin på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet är tillgänglig på 010-562 73 22 i dag kl. 13-14.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum