Åklagarmyndigheten

Hovrättsdom i mål om hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp i Göteborg

Dela

Fredag den 18 december kl. 11 meddelar Hovrätten för Västra Sverige dom i ett mål där 14 personer är åtalade för hets mot folkgrupp. Demonstrationerna då brottsmisstankarna uppstod hölls den 30 september 2017 i Göteborg. Åklagarna är tillgängliga på telefon på fredag eftermiddag när dom meddelats.

Tingsrätten ogillade åtalet om hets mot folkgrupp i sin helhet men dömde fem personer för våldsamt upplopp. Åklagaren överklagade delen om hets mot folkgrupp och fem av de åtalade som dömdes för våldsamt upplopp överklagade också.

Målnummer i Hovrätten för Västra Sverige: B 5303-19

Kontakt

Åklagarna är tillgängliga fredag 18 december kl. 13-14.

Kammaråklagare Jonas Martinsson 010-562 70 59

Kammaråklagare Viktor Törneke 010-562 54 89

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum