Åklagarmyndigheten

Hovrättsdom i mål om mord i Markaryd

Dela

I dag onsdag 4 november kl. 11 meddelar Göta hovrätt dom i ett mål där två män i tingsrätten dömdes för mord på en 70-årig man i Markaryd. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon på onsdag eftermiddag.

Den 31 juli 2019 blev en man i 70-årsåldern dödad och bestulen på sin bil i Markaryd i Kronobergs län. Två personer åtalades och dömdes för mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Männen är båda födda 1971 och medborgare i Ukraina.

Målet överklagades till Göta hovrätt. När hovrättsförhandlingen avslutades den 14 oktober släpptes de båda männen ur häktet.

Hovrättens målnummer: B 2242-20 

Kontakt

Kammaråklagare Gunilla Öhlin är tillgänglig för media på onsdag kl. 13.1515 på telefon 010-562 63 57. 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum