Huddinge kommun - politik

Huddinge bedöms nå bredbandsmål

Dela

När Huddinge kommun nu gör den årliga uppföljningen av sin bredbandsstrategi konstateras att 90 % av befolkningen har tillgång till bredbandsuppkoppling med överföringshastigheter om minst 100 Mbit/s. Målet är att 95 % av befolkningen ska ha tillgång till denna hastighet senast 2020, ett mål som bedöms kunna uppnås.

Jämfört med 2014 har andelen Huddingebor med tillgång till överföringshastigheter om minst 100 Mbit/s ökat med 26 procentenheter och jämfört med 2010 är ökningen hela 46 procentenheter.

-En fungerande bredbandsinfrastruktur är en hygienfaktor för att Huddinge ska vara en innovativ och attraktiv kommun i dagens digitaliserade samhälle. Trots att vi ligger centralt i Stockholmsregionen så är Huddinge en stor och vidsträckt kommun med väldigt varierande bebyggelse, därför är jag extra nöjd med de fina siffrorna, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Av Huddinges arbetsställen hade 83 procent tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2017. Det är en lägre tillgång än för hushållen, men en ökning med hela 53 procentenheter sedan 2010.

-Kommunen håller på för fullt med utbyggnaden av nätverket till sina olika verksamheter och vi har en tät dialog med andra aktörer för att möjliggöra en fortsatt bredbandsutbyggnad till så många företag och hushåll som möjligt, säger Malin Danielsson (L).

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum