Huddinge kommun - politik

Huddinge budgetsatsar på välfärdsteknik inom vård och omsorg

Dela

Den politiskt styrande koalitionen i Huddinge kommun genomför en riktad satsning på välfärdsteknik inom vård och omsorg, i sitt förslag till budget 2022.

‒ Huddinge ska ligga i framkant vad gäller välfärdsteknik, och nu växlar vi upp ännu en nivå! Genom smarta lösningar bevarar vi de äldres integritet och erbjuder dem en mer självständig tillvaro, samtidigt som arbetsbördan lättar för vård- och omsorgspersonalen. Digitalisering och innovation är avgörande för att hantera framtidens demografiska utmaningar inom äldreomsorgen och det finns ingen anledning att hålla tillbaka, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd med ansvar för vård, omsorg, digitalisering och innovation.

Koalitionen satsar 1 miljon kronor på att utveckla välfärdstekniken inom vård och omsorg. Man satsar även 0,5 miljoner kronor på bostadsanpassning för äldre i samband med att behovet ökar, samt 0,3 miljoner för att under två år utreda hur Huddinge kan utvecklas som äldrevänlig kommun.

‒ I takt med att befolkningen blir äldre måste vi vara villiga att satsa mer resurser på just de äldres behov och intressen. Huddinge ska vara en trivsam kommun att åldras i, säger kommunalråd Karl Henriksson (KD).

Budgeten antas på kommunfullmäktige den 8 november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

M i Huddinge kräver besked om fastighetsskatten12.8.2022 14:01:23 CEST | Pressmeddelande

Den statliga fastighetsskatten avskaffades 2008 av Alliansregeringen men nu höjs röster för att den ska återinföras. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet lovar införa ny fastighetsskatt och efter statsminister Andersson i veckan höll dörren öppen för att återinföra fastighetsskatten är frågan åter aktuell för Huddinge. Moderaterna i Huddinge kräver nu besked från Socialdemokraterna om fastighetsskatten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum