Huddinge Kommun

Huddinge demokratipris tilldelas eldsjälen Habib Iddrisu

Dela

Huddinge kommuns demokratipris tilldelas i år eldsjälen Habib Iddrisu med motiveringen: "Habib Iddrisu sprider glädje, engagemang och vilja till att fysiskt röra på sig för alla åldrar och i hela Huddinge kommun." Varje år delar Huddinge kommun ut ett pris för att främja demokrati. Vinnaren utses av Trygghets- och delaktighetsberedningen.

Huddinge kommuns demokratipris tilldelas i år eldsjälen Habib Iddrisu.
Huddinge kommuns demokratipris tilldelas i år eldsjälen Habib Iddrisu.

Huddinge kommuns demokratipris tilldelas i åri eldsjälen Habib Iddrisu. Varje år delar Huddinge kommun ut ett pris för att främja demokrati. Med priset vill Huddinge kommun uppmärksamma och belöna en enskild person, grupp av personer, förening eller annan sammanslutning som på ett lovvärt sätt arbetat för demokratins kärnvärden. Vinnaren utses av Trygghets- och delaktighetsberedningen.

–Det var väldigt glädjande att vi fick in nomineringar på tio mycket välförtjänta kandidater, både personer och organisationer, säger Ingalill Söderberg (DP), ordförande i Trygghets- och delaktighetsberedningen.

Beredningen utsåg till slut Habib Iddrisu med följande motivering:

”Habib Iddrisu sprider glädje, engagemang och vilja till att fysiskt röra på sig för alla åldrar och i hela Huddinge kommun. Han erbjuder dans, musikevents och boot camps både för yngre och äldre. Habib bemöter alla utifrån deras unika behov och möjligheter och arbetar med fokus på individen som en del av en helhet, vårt samhälle. Med de olika verksamheter Habib genomför visar han att alla kan, om bara rätt förutsättningar ges.

Flera av aktiviteterna för barn och ungdomar genomförs kostnadsfritt på skolloven, vilket ger möjlighet till deltagande och utveckling för alla barn och ungdomar i Huddinge kommun. Habibs verksamheter bidrar till att barnen blir tagna på allvar och deras röster blir hörda.

Oförtrutet leder Habib också sedan flera år nattvandringar i Masmo, vilket bidrar till ökad trygghet och integration. Huddinge kommun vill genom att tilldela årets demokratipris till eldsjälen Habib Iddrisu visa vår uppskattning så att han fortsätter med sitt värdefulla engagemang i många år framöver!”

Utdelning av demokratipriset  sker 17 oktober

Utdelningen av demokratipriset, som är 25 000 kronor, sker under årets Demokratidagar lördag den 17 oktober klockan 14.00 i samband med en demokratidag vid Vårbybadet.

Läs gärna artikeln om Habib i tidningen Vårt Huddinge: https://pub.mediapaper.se/fb3d6c69-dfe6-44f5-a0d0-68b5336eda98#page=20

För mer information kontakta
Ingalill Söderberg, ordförande i Trygghets- och delaktighetsberedningen, 070-198 90 90, ingalill.soderberg@huddinge.se

Ann Kristin Rönnerbäck, Pressansvarig, Huddinge kommun, 08-535 301 71, ann-kristin.ronnerback@huddinge.se

 

Nyckelord

Bilder

Huddinge kommuns demokratipris tilldelas i år eldsjälen Habib Iddrisu.
Huddinge kommuns demokratipris tilldelas i år eldsjälen Habib Iddrisu.
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum