Huddinge kommun - politik

Huddinge höjer hemtjänstpengen med 4,2 procent

Dela

Nästa år höjs hemtjänstpengen i Huddinge kommun med 4,2 procent. Samtidigt höjs ersättningen för hjälp i hemmet till samma nivå som hemtjänstens ersättningsnivå, för att säkerställa fortsatt god kvalitet inom funktionshinderområdet.

Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Huddinge
Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Huddinge

‒ Det pågår ett intensivt arbete för att stärka kvalitén i äldreomsorgen och jag är glad att vi kan genomföra en rejäl förstärkning av de ekonomiska förutsättningarna. Det kommer att öka tryggheten och livskvaliteten för de äldre, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Efter årsskiftet uppgår hemtjänstpengen till totalt 533 kr, en ökning med 32 kr eller 4,2 procent. Det kan jämföras med att pris- och löneökningstakten inom omsorgsområdet bara stigit med 1,5 procent.

Samtidigt höjs ersättningen för hjälp i hemmet till samma ersättningsnivå som hemtjänsten, för att säkerställa fortsatt god kvalitet inom funktionshinderområdet. Ersättningen för avlösning enligt SoL (socialtjänstlagen) från 18 år och ersättningen för ledsagning enligt SoL från 18 år höjs med 212 kr till totalt 511 kr.

Nämnden passar även på att höja ersättningen för särskilt boende med 2,9 procent och höja ersättningen för bostad med särskild service enligt LSS (lagen om stöd och service) med 2,1 procent.

‒ Jag är väldigt glad över att kunna gå in i ett nytt år med goda förutsättningar inom äldreomsorgen och funktionshinderområdet i Huddinge kommun, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Beslutet fattades vid vård- och omsorgsnämndens senaste sammanträde, i samband med antagandet av verksamhetsplanen för 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Huddinge
Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Huddinge
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum