Huddinge ingår partnerskap med Research Institutes of Sweden (RISE)

Dela

Huddinge kommun ingår ett treårigt partnerskap med RISE, Research Institutes of Sweden, inom tillämpad forskning och utveckling för vård, omsorg och socialtjänst. Det beslutade vård- och omsorgsnämnden och socialnämnden i ett varsitt beslut på respektive sammanträde i april.

Foto: RAEng_Publications via Pixabay
Foto: RAEng_Publications via Pixabay

Statliga RISE är ett världsledande forskningsinstitut som bedriver tillämpad forskning och utveckling inom många samhällsområden. När det gäller vård, omsorg och socialtjänst samverkar RISE med både offentlig och privat sektor samt har stor erfarenhet av samverkan med civilsamhället.

‒ Digitalisering och välfärdsteknik har högsta prioritet för oss i Huddinge för att vi ska klara morgondagens välfärd och där passar partnerskapet med RISE som hand i handsken. Ska trygghet, delaktighet och självständighet fortsätta vara centrala värden även i framtiden är den digitala utvecklingen nödvändig, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Partnerskapet med RISE förväntas innebära att kommunen får möjlighet att testa nya lösningar inom olika forsknings- och innovationsprojekt och strategiskt utvecklingsstöd. Samarbetet anpassas efter parternas olika behov, förutsättningar och ambitioner.

‒ Som kommun är det roligt att ligga i framkant. Huddinges tjänstemän är innovativa och jag ser fram emot att se vilka spännande resultat den här nya inspirationen ska leda till, säger Eva Carlsson-Paulsén (M), ordförande i socialnämnden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: RAEng_Publications via Pixabay
Foto: RAEng_Publications via Pixabay
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum