Huddinge Kommun

Huddinge Jazz & Blues 2021 bjuder på digitala konserter med Violet Green och Hans Backenroth

Dela

I år blir det Huddinge Jazz & Blues online och den 29 maj bjuder vi på två gratiskonserter med högklassig jazz och blues. Årets artister är Hans Backenroth Q och Violet Green. Det blir också en podcast med samtal om upprinnelsen till festivalen och minnen från åren som gått.

Violet Green spelar på årets digitala Huddinge Jazz & Blues. Foto: Stefan Zimmerman
Violet Green spelar på årets digitala Huddinge Jazz & Blues. Foto: Stefan Zimmerman

Pandemin sätter stopp vårens livekonserter och festivaler med publik. Därför blir årets upplaga av Huddinge Jazz & Blues digital. Den 29 maj bjuder vi på två gratiskonserter med högklassig jazz och blues.

– Vi vill fortsätta att nå ut till vår publik med jazz och blues och har därför valt att erbjuda två konserter gratis online. Men vi hoppas snart kunna arrangera livekonserter och vi längtar efter vår publik, säger Karin Lundmark, ordförande i Huddinge jazzförening.

Festivalminnen om åren sedan starten 1992

Det blir också en podcast med pionjoärerna Eva Eriksson, tidigare kulturchef i Huddinge kommun, Roger Hammarberg tidigare kultursekreterare och chef för Arrangörservice samt Jazz- och blueslegendaren Claes Jansson. De kommer samtala om upprinnelsen till festivalen samt minnen från åren som gått sedan starten 1992.

Om de två konserterna

I den ena konserten ser vi Hans Backenroth framträda. Han är en av Skandinaviens främsta basister. 2009 gav Hans ut sin första soloskiva och nu är det dags för den andra – Parker’s Mood. Där har han samlat en kvartett med de främsta i den yngre generationen som tillsammans gör sina egna tolkningar av Charlie Parkers musik. På scen får vi se Hans Backenroth - bas, Klas Lindquist - altsaxofon, klarinett, Erik Söderlind - gitarr och Chris Montgomery – trummor.

I den andra konserten möter vi kritikerrosade och älskade av publiken – Violet Green som hyllar rockens och bluesens stora divor. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som bland andra Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Janis Joplin, Aretha Franklin, Amy Winehouse med flera presenteras. Violet Green består av Carola Andersson Mellqvist (sång), Ulla Wrethagen (sång, gitarr), Anna Hammarsten (sång, klaviatur), Elsie Petrén (saxofon), Lena Andersson (bas) och Eva Grund (trummor).

Visas online från 29 maj till 31 maj

Vi visar konserterna online från klockan 17 lördagen den 29 maj fram till den 31 maj. Här kan du titta på konserterna och lyssna på podden.

Mer om Huddinge Jazz & Blues.

För mer information kontakta:
Karin Lundmark, ordförande Huddinge jazzförening, 070–878 99 59, info@huddingejazz.com
Kristin Ekström, kommunikatör kultur- och fritidsförvaltningen, 070–198 55 90, kufkommunikation@huddinge.se
Hanna Modigh, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, hanna.modigh@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Violet Green spelar på årets digitala Huddinge Jazz & Blues. Foto: Stefan Zimmerman
Violet Green spelar på årets digitala Huddinge Jazz & Blues. Foto: Stefan Zimmerman
Ladda ned bild
Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister. Foto Hasse Lindén
Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister. Foto Hasse Lindén
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum