Huddinge kommun blir årets UF-kommun igen!

Dela

I dagarna anordnar Ung företagsamhet Sveriges största mässa ”Entreprenörskap på riktigt” för unga företagare och under dagen delades det ut pris för bästa UF-kommun och vinnaren? Huddinge kommun.

  • -Äntligen! Det här arbetet ska fortsätta, för vi ska ligga på topp. Den politiska ledningen har under en lång tid arbetat aktivt med ungt företagande genom att stärka samverkan mellan kommunen, skola och det lokala näringslivet och nu ser vi resultatet av framförallt våra ungdomars hårda arbete. Genom Huddinges gymnasieskolor ska vi fortsätta att UF profilera våra yrkesprogram säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningens nämnden.

Huddinge kommun arbetar aktivt med att stötta ungdomars företagande, bland annat genom Ung företagsamhet (UF). Visionen är att ta tillvara på och utveckla ungdomars drivkraft, nyfikenhet, kreativitet och initiativförmåga, och att rusta dem med en stark entreprenörsanda. Kommunen har en medveten strategi för arbetet, vilket har gett goda resultat. Huddinges gymnasieelever har haft stora framgångar inom Ung företagsamhet, och kommunen har flera gånger fått pris som bästa UF-kommun, senast 2013 och nu blir Huddinge årets UF-kommun igen.

  • -Vi arbetar med entreprenöriellt lärande i alla våra grundskolor och det ska vi fortsätta med. Alla elever ska få möjligheten att stärka sina entreprenöriella förmågor. Vi är jättestolta över den här utmärkelsen som kommunen har fått idag och jag vill passa på att rikta en stor eloge till våra lärare, skolledare, vår förvaltning och framförallt till våra fantastiska elever, säger Jelena Drenjanin (M), ordförande i grundskolenämnden.
För mer information kontakta: 
Christina Eklund Kommunalråd med ansvar för gymnasie-, arbetsmarknads- och högskolefrågor (M)

Telefon: 08-535 30 252

Epost: christina.eklund@huddinge.se

Linus Björkman

Politisk sekreterare (M)

Telefon: 08-535 30 147

Epost: linus.bjorkman@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum