Huddinge Kommun

Huddinge kommun genomför slyröjning för ökad trygghet

Dela

Nu genomför klimat- och stadsmiljönämnden i Huddinge kommun nya trygghetsskapande åtgärder. Efter uppdrag av kommunfullmäktige den 2 november så kommer klimat- och stadsmiljönämnden med upp till 10 miljoner kronor, genomföra olika trygghetsskapande och förebyggande underhållsarbeten som slyröjning och dagvattenåtgärder.

Huddinge kommun vill använda en del av årets överskott för att öka tryggheten för invånarna. Insatserna kommer att ge både invånare och besökare ett mycket synligt resultat. Kommunen kommer åtgärda underhåll som blivit eftersatt och på så sätt minska kostnaderna på sikt.

- Huddingeborna ska känna att de bor i en trygg, trevlig och kreativ kommun. Med riktigt vass kompetens har vi kunnat ändra riktning i arbetet för att skapa fler öppna och hållbara mötesplatser i kommunen. Genom att röja sly vid vägar och i parker vill vi nu göra kommunen tryggare, säger Christian Ottosson (C), ordförande i klimat- och stadsmiljönämnden.

Slyröjning
Stadsmiljöavdelningen som ansvarar för drift- och skötsel av Huddinges gator och parker kommer som en trygghetsåtgärd att genomföra slyröjningar för att förbättra sikten och för att hålla efter så att det inte växer igen längs kommunens vägar och i parkområden.

Träden får så långt det är möjligt stå kvar men riskträd, det vill säga skadade och sjuka träd, kan behöva tas bort så att de inte riskerar att skada omgivningen. Det kommer även genomföras ogräsrensning.

Drevvikens naturreservat mer tillgängligt
Natur- och klimatavdelningen som ansvarar för skötseln av Huddinge kommuns naturreservat kommer att ha fokus på att göra Drevvikens naturreservat mer tillgängligt och attraktivt, från Lännaviken till Skvatterumsstigen norr om Sjöängsbadet. Vandringsleden som går runt Drevviken ska även få nya ledmarkeringar och ny förbättrad skyltning.

Dagvattenåtgärder
Tack vare satsningen kommer dagvattenåtgärder med rensning av dagvattenbrunnar, kantskärning och dikning längs gator och vägar att genomföras.

Diket har en dräneringsfunktion och forslar bort regnvatten från vägbanan. För att kunna ta emot och filtrera bort stora mängder vatten behöver diket vara öppet och rent. När buskagen växer sig täta stoppar de vattenflödet då skräp, löv, grenar och buskarnas egna rotsystem blockerar dikets funktioner.

Huddinge kommun kan omprioritera arbetet om väderförhållanden ändras.

För mer information kontakta:

Ezvin Zilic, avdelningschef stadsmiljöavdelningen, 08- 535 363 00 Ezvin.zilic@huddinge.se

Anette Olovborn, avdelningschef natur- och klimatavdelningen, 08-535 300 04 Anette.olovborn@huddinge.se

Ann Kristin Rönnerbäck, pressansvarig, Huddinge kommun, 08-535 301 71, ann-kristin.ronnerback@huddinge.se

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum