Huddinge Kommun

Huddinge kommun ordnar klassvisa studentfiranden

Dela

Med grund i ett nytt politiskt uppdrag arbetar nu Huddinge kommuns fem gymnasieskolor för att kunna erbjuda Huddinges studenter ett mindre studentfirande klassvis i samband med vårens avslutning, utöver det digitala firande som redan planerats.

Foto: Trullsa/Mostphotos
Foto: Trullsa/Mostphotos

– Många elever har skrivit och önskat att de åtminstone ska få möjlighet att träffa sina klasskamrater och sin mentor för att få säga hej då och tacka för de tre gymnasieår de upplevt tillsammans. Det tycker jag att våra ambitiösa elever är väl värda, och därför har jag bett kommunens skolledare att än en gång se över möjligheterna att ordna en klassvis sammankomst, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Dubbelt firande planeras 

Det innebär att Huddinges kommunala gymnasieskolor nu planerar för ett dubbelt studentfirande. Det digitala firandet som planerats för varje skola genomförs enligt plan.

Utöver det kommer eleverna nu även att bjudas in till en klassträff där de får tillfälle att skriva i varandras studentmössor, minnas sina gymnasieår och säga hej då till varandra och sin mentor. Klassträffarna kommer att ordnas utomhus i form av en picknick utspritt på olika platser i kommunen, under vecka 24, mellan måndag den 8 juni och fredag den 12 juni. Skolorna kommer att bjuda på alkoholfri dryck och tilltugg.

För att kunna leva upp till Folkhälsomyndighetens krav avseende gruppers storlek får inte närstående delta. Om elever skjutsas till och från picknickplatsen måste den medföljande stanna i sin bil.

För mer information, kontakta

Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun,
08–535 301 57, daniel.dronjak@huddinge.se

Patrik Forshage, gymnasie- och arbetsmarknadsdirektör, Huddinge kommun, 
08–535 360 07, patrik.forshage@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Trullsa/Mostphotos
Foto: Trullsa/Mostphotos
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

Företagsveckan i Huddinge – ny satsning för ökad dialog10.9.2020 07:21:25 CESTPressmeddelande

I morgon startar Företagsveckan i Huddinge. Huddinge kommun och Arena Huddinge bjuder in till seminarium och samtal kring aktuella näringslivsfrågor. "Vi ska ha ett företagsklimat som värnar befintliga företag och som uppmuntrar nya verksamheter att etablera sig här. Det lokala näringslivet skapar en positiv utveckling för kommunen och därför ser jag fram emot att få ta del av företagarnas upplevelser och idéer under denna vecka", säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum