Huddinge kommun utökar valfriheten för vuxenutbildningen

Dela

Gymnasienämnden beslutade den 7 mars att auktorisera utbildning i svenska för invandrare samt vuxenutbildning på gymnasial nivå.

-          Äntligen! Den styrande koalitionen har arbetat hårt tillsammans med förvaltningen för att möjliggöra denna viktiga valfrihetsreform för Huddingeborna säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasienämnden.

Huddinge kommun samarbetar med fyra andra kommuner och har gått ut med en bred möjlighet för utbildningsanordnare att ansöka om att bli auktoriserade inom ett eller flera utbildningsområden. Det handlar om allt ifrån vuxenutbildning på gymnasial nivå i klassrum och på distans, till högskoleförberedande kurser, yrkesutbildning, lärlingsutbildning och svenska för invandrare.

-          Trots att vi ställt tuffa krav har 23 av 25 sökande nu auktoriserats efter att ansökningarna granskats. Det är mycket glädjande att intresset att driva vuxenutbildning och svenska för invandrare i Huddinge är så stort och att Huddingebor nu kan välja en undervisningsform som passar in just i deras livspussel säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasienämnden.

Dokument

Länkar

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Spårväg syd är säkrad men Tvärförbindelse Södertörn saknar fortfarande full finansiering4.6.2018 16:38Pressmeddelande

I dag fattade regeringen beslut om nationell plan för infrastruktur åren 2018-2029. Spårväg syd som ska dras mellan Flemingsberg och Älvsjö är säkrad. I Trafikverkets förslag till nationell plan som lämnades över till regeringen i höstas saknades full finansiering för Tvärförbindelse Södertörn. Nu har regeringen valt att dra av ytterligare 200 miljoner kronor från projektet.

Nu får Sjötorpsskolan mellanstadium och en bättre skolgård28.5.2018 09:46Pressmeddelande

Paviljongen på Sjötorpsskolan i Skogås kommer rivas och en permanent byggnad kommer att byggas för att göra plats för mellanstadium även på Sjötorpsskolan. I den nya byggnaden kommer förutom nya klassrum även finnas en NO-sal och en musiksal. Skolgården upprustas med bland annat två nya lekplatser, en bollplan och en samlingsplats som kan användas för t ex utepedagogik och skolavslutningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum