Huddinge kommun utökar valfriheten för vuxenutbildningen

Dela

Gymnasienämnden beslutade den 7 mars att auktorisera utbildning i svenska för invandrare samt vuxenutbildning på gymnasial nivå.

-          Äntligen! Den styrande koalitionen har arbetat hårt tillsammans med förvaltningen för att möjliggöra denna viktiga valfrihetsreform för Huddingeborna säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasienämnden.

Huddinge kommun samarbetar med fyra andra kommuner och har gått ut med en bred möjlighet för utbildningsanordnare att ansöka om att bli auktoriserade inom ett eller flera utbildningsområden. Det handlar om allt ifrån vuxenutbildning på gymnasial nivå i klassrum och på distans, till högskoleförberedande kurser, yrkesutbildning, lärlingsutbildning och svenska för invandrare.

-          Trots att vi ställt tuffa krav har 23 av 25 sökande nu auktoriserats efter att ansökningarna granskats. Det är mycket glädjande att intresset att driva vuxenutbildning och svenska för invandrare i Huddinge är så stort och att Huddingebor nu kan välja en undervisningsform som passar in just i deras livspussel säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasienämnden.

Dokument

Länkar

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum