Huddinge kommun utökar valfriheten för vuxenutbildningen

Dela

Gymnasienämnden beslutade den 7 mars att auktorisera utbildning i svenska för invandrare samt vuxenutbildning på gymnasial nivå.

-          Äntligen! Den styrande koalitionen har arbetat hårt tillsammans med förvaltningen för att möjliggöra denna viktiga valfrihetsreform för Huddingeborna säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasienämnden.

Huddinge kommun samarbetar med fyra andra kommuner och har gått ut med en bred möjlighet för utbildningsanordnare att ansöka om att bli auktoriserade inom ett eller flera utbildningsområden. Det handlar om allt ifrån vuxenutbildning på gymnasial nivå i klassrum och på distans, till högskoleförberedande kurser, yrkesutbildning, lärlingsutbildning och svenska för invandrare.

-          Trots att vi ställt tuffa krav har 23 av 25 sökande nu auktoriserats efter att ansökningarna granskats. Det är mycket glädjande att intresset att driva vuxenutbildning och svenska för invandrare i Huddinge är så stort och att Huddingebor nu kan välja en undervisningsform som passar in just i deras livspussel säger Christina Eklund (M), ordförande i gymnasienämnden.

Dokument

Länkar

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Provvalet i KD Huddinge avgjort18.1.2018 11:11Pressmeddelande

Kristdemokraternas medlemmar i Huddinge har nu röstat fram vilka personer de vill se på valsedeln till kommun­fullmäktige 2018. Provvalet är rådgivande och den slutliga listan fastställs vid partiavdelningens årsmöte den 21 februari. Provvalet vanns utav Karl Henriksson, Skogås som sedan 2015 är kommunalråd och förskolenämndens ordförande. På andra plats kom Stephanie Hansson, Huddinge som är vice ordförande i äldreomsorgsnämnden och ledamot i kommunfullmäktige. Dennis Åström Ullström, Huddinge, kom på tredjeplats, ersättare i kultur- och fritidsnämnden och ombudsman för KDU Stockholm. Sammanlagt kandiderade 21 personer i provvalet. Provvalsresultat topp tre: Karl Henriksson 175 poäng Stephanie Hansson 126 poäng Dennis Åström Ullström 106 poäng För mer information: Karl Henriksson (KD) Johanna Patricius (KD) Kommunalråd Politisk sekreterare 08 – 535 313 51 08 – 535 301 69 karl.henriksson@huddinge.se johanna.patricius@huddinge.se

Huddinge investerar i barnen17.1.2018 10:16Pressmeddelande

Den styrande koalitionen i Huddinge väljer att satsa ytterligare 4,8 miljoner kronor på förskolan för 2018. I samband med budgeten för 2018 som togs i juni ökade Huddinge budgeten för förskolan med 16, 3 miljoner kronor. –Inför det nya året väljer vi att prioritera välfärdslöftet om en god förskola för barnen i Huddinge. Vi satsar speciellt på barn i behov av särskilt stöd men gör också en generell satsning på förskolan för att stärka kvaliteten. Dessutom väljer vi att satsa 1,4 miljoner på förbättrad närvarohantering och kommunikation med vårdnadshavarna. Det kommer minska administrationen, öka tryggheten och i förlängningen leda till att personalen får mer tid för barnen, säger Karl Henriksson (KD), förskolenämndens ordförande. Beslutet tas på kommunfullmäktige den 19 februari. För mer information: Karl Henriksson (KD) Johanna Patricius (KD) Kommunalråd och förskolenämndens ordförande Politisk sekreterare 08 – 535 313 51 08 – 535 301 69 karl.henriksson@huddinge.se johanna.patricius@h

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum